Lempäälän Lastunen menestyi jälleen: nyt kylälle kunniamaininta Vuoden kylä -kilpailussa

– Kun saapuu kylälle, niin tuntuu heti, että tulee kotiin, kertoi Annele Matintupa viime syksynä, kun Lastunen valittiin Pirkanmaan Vuoden Kyläksi.

Kilpailussa kiiteltiin muun muassa Lastusten satsauksia tietoliikenneyhteyksiin

Lempäälän Lastunen on saanut kunniamaininnan valtakunnallisessa ”Vuoden kylä” -kilpailussa. Kunniamaininta on jatkoa viime vuoden maakunnalliselle menestykselle, sillä Lastunen valittiin syksyllä Pirkanmaan vuoden 2021 kyläksi.

Suomen Vuoden kyläksi valittiin Raution kylä Pohjois-Pohjanmaalta. Kunniamaininnalla palkittiin Lastusten lisäksi Uudellamaalla Raaseporissa sijaitseva Bromarvin kylä.

 

Lastusten kylän osalta tuomaristo nosti esiin erinomaisen mallin kylän yhteistyöstä kunnan kanssa. Kylän yhteisöllisyyttä on myös parannettu tietoisesti järjestämällä toimintaa eri-ikäisille.

Lastunen on satsannut myös tietoliikenneyhteyksiin, jotka ovat etätyöskentelyn kannalta kriittisen tärkeitä. Tietoliikenneyhteydet helpottavat myös uusien asukkaiden houkuttelemista kylään.

– Olemme äärettömän iloisia, että Lastunen saa työstään kylän elinvoimaisuuden hyväksi valtakunnallisen tunnustuksen.  Tämä kannustaa
tulevaisuudessakin toimimaan ennakkoluulottomasti edelläkävijänä ja hakemaan erilaisia luovia ratkaisuja. Tämä kunniamaininta osoittaa, että perinteinen kyläyhteisö ja kasvava kaupunkiseutu voivat kehittyä rinnakkain ja toisiaan elämisen vaihtoehdoilla rikastuttaen, kertoo Lastusten kyläyhdistyksen puheenjohtaja Annele Matintupa.

 

Vuoden kylä -kilpailu

– Kilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 15 kylää

– Suomen Vuoden Kylä on nimetty jo vuodesta 1985

– kilpailulla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä

– Vuoden Kylän valinnassa painotetaan muun muassa kylien kehittämisen suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä, uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista

 

Lue myös:

Lastunen on Vuoden kylä – ”Kyllä me ollaan iloisia valinnasta!”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?