Vesilahden terveysasemalle uusi chat-palvelu ja videovastaanotto

Tiina Rautanen Vesilahden terveysasemalta. Kuva: Jenna Rautio

Vesilahden terveysasema on ottanut käyttöön sairaanhoitajan chat-palvelun ja lääkärin videovastaanoton. Chat-palvelussa sairaanhoitaja voi antaa kiireetöntä hoidon tarpeen arviointia, terveyteen liittyvää neuvontaa sekä hoito-ohjeita. Reseptin uusiminen on myös mahdollista chatin välityksellä. 

Chat-palvelu on käytössä arkisin kello 8–10. Aukioloa on tarkoitus laajentaa, kun toiminta pääsee kunnolla käyntiin. Chattiin voi osallistua omalla nimellä tai anonyymisti. Tietyt toimenpiteet, kuten reseptin uusiminen, vaativat vahvaa tunnistautumista.

Lääkärin videovastaanotto toimii ajanvarauksella, ja ajan saa varattua esimerkiksi chat-palvelun kautta, jos sille katsotaan olevan tarvetta hoidon tarpeen arvioinnin yhteydessä.

– Ensikokemukset sekä chatista että lääkärin videovastaanotosta ovat olleet positiivisia, kertoo Vesilahden terveysaseman sairaanhoitaja ja asiakasvastaava Tiina Rautanen.

Asiakkailta on kuulunut kiitosta myös helppokäyttöisyydestä ja siitä, että ei tarvitse puhelimessa jonottaa terveyskeskukseen. Chat-palveluun pystyy liittymään ilman ajanvarausta, ja chat ilmoittaa, kun ammattilainen on liittynyt chat-keskusteluun mukaan.

Rautasen mukaan hankkeen on tarkoitus tarjota asiakkaille erilaisia vastaanoton mahdollisuuksia, mutta niiden ei ole tarkoitus korvata tavallisia vastaanottoja. Vaihtoa videovastaanottoon voi esimerkiksi pyytää, jos käynti terveyskeskukselle estyy. 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?