Kuokkalankosken markkinat jälleen tulevan kesän päätapahtuma Lempäälässä

Kuokkalankosken markkinapäivää vietetään heinäkuussa Villa Hakkarin ja Kuokkalan Museoraitin perinteikkäissä maisemissa. Kuva: Anneli Kesola

Tänä vuonna lauantaina 16. heinäkuuta järjestettävät Kuokkalankosken markkinat on kesän perinteisin tapaamispaikka niin kuntalaisille kuin muualta tuleville kesävieraillekin.

Tuttujen tapaamisen ohessa voi nauttia monipuolisesta ohjelmasta, erityisesti tangokuningas Tomi Markkolan esityksistä, sekä tehdä edullisia markkinaostoksia. Markkinapaikkana on edelleen Villa Hakkarin alue Kuokkalassa.

– Meillä on nyt markkinoilla sen verran uutta, että perinteisen vastavalitun tangokuningattaren tilalla meillä on pääesiintyjänä tangokuningas Tomi Markkola. Tämä johtuu siitä, että uusi kuningatar esiintyy markkinapäivänä niin pohjoisessa Suomessa, että hän ei mitenkään pääse lauantaina päivällä Lempäälään, valistaa markkinatyöryhmän vetäjä ja Lempäälän Rotaryklubin tuleva presidentti Seppo Elomaa.

 

Lempäälän Rotaryklubi on järjestämässä Kuokkalankosken markkinoita nyt jo 24. kerran. Markkinat on aina järjestetty kosken rannalla Villa Hakkarin alueella ja niin nytkin.

Markkinapaikan siirtoa uudelle torille Lempäälä-talon viereiselle alueelle on ehdotettu jo muutaman vuoden ajan, mutta ainakaan vielä tähän ei mennä.

– Erityisesti markkinamyyjiltä saamamme palaute puoltaa vahvasti tapahtuman pitämistä kosken rannalla Villa Hakkarin alueella. Asiaa voidaan harkita uudelleen aikaisintaan silloin, kun Telkäntaipaleen silta saadaan valmiiksi ja muutenkin kunnan keskusta valmiimmaksi molemmin puolin rataa, kertoo Elomaa.

Myös ensisijaisesti lapsille suunnatussa ohjelmassa tulee olemaan sellainen muutos, että pääesiintyjänä tulee olemaan Lastentaikuri Paspartuu perinteisen Riesa-Pellen tilalla.

 

Kuokkalankosken markkinoiden ohjelma on vuosien mittaan muotoutunut varsin perinteiseksi, mutta toisaalta myös hyvin toimivaksi. Lisäksi lauantai-iltana markkinoiden jälkeen järjestettävät Markkinatanssit ovat aina olleet suositut.

Kyseinen lauantai tulee olemaan varsinainen markkinoiden superpäivä, sillä samaan aikaan jatkuvat Vesilahden Narvassa myös Narvan markkinat.

– Uskon, että molemmille markkinoille riittää kävijöitä ja esimerkiksi perheet voivat suunnitella päivän niin, että ehtivät vaikka molemmille markkinoille, toteaa Seppo Elomaa.

 

Teksti: Jorma Lehtinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?