Vesilahden Vakkalantien tuhoisaa paloa tutkitaan törkeänä vahingontekona – Poliisi pyytää vihjeitä

palokunta, Lempäälän paloasema, pelastuslaitos

Vesilahden Vakkalantiellä löytyi palaneesta rakennuksesta vainaja. Tapausta tutkitaan epäiltynä törkeänä vahingontekona.

Vesilahden Vakkalantiellä palaneesta rakennuksesta löytyi lauantaina menehtynyt henkilö. Tapausta tutkitaan nyt epäiltynä törkeänä vahingontekona.

– Ottaen huomioon rakennusten välinen yhteys toisiinsa sekä palotapahtumat rakennuksissa vahingon mahdollisuus on pystytty rajaamaan ulkopuolelle. Poliisin suorittamassa esitutkinnassa rikosnimike on sittemmin tarkentunut törkeään vahingontekoon, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi epäili paloa aiemmin tuhotyöksi, mutta esitutkinnassa ilmenneiden seikkojen perusteella palo ei täytä tuhotyön tekotapatunnusmerkistöä.

– Palolla ei ole aiheutettu tuhotyön tekotapatunnusmerkistön edellyttämää konkreettista tai abstraktia yleistä hengen ja terveyden vaaraa, eikä yleistä omaisuutta tuhoutunut palossa. Kyseessä on yksityisomistuksessa oleva kiinteistö, jonka välittömässä läheisyydessä ei ole ollut muiden omistuksissa olevia rakennuksia, joihin palo olisi voinut tarttua, poliisi tiedottaa.

Poliisi jatkaa asiassa kuolemansyyn selvittämistä sekä törkeän vahingonteon esitutkintaa.

 

Poliisi pyytää palotapahtumasta tai kiinteistöllä 6. elokuuta muista mahdollisista tapahtumista havaintoja tehneitä henkilöitä olemaan yhteydessä joko sähköpostitse: vihjeet.sisa-suomi(at)poliisi.fi tai puhelimitse: 0800 900 22 (automaatti).

Poliisi ei tiedota vainajasta tai vainajaan liittyvistä muista olosuhteista enempää, koska kuolemansyyn tutkinta on määritelty täysin salassa pidettäväksi kuolemansyyn selvittämisestä annetussa laissa.

Poliisi ei myöskään tässä vaiheessa tiedota palon syttymissyystä tai alueella olleista muista mahdollisista henkilöistä.

 

Lue myös:

Poliisilta uutta tietoa Vesilahden rajusta tulipalosta: palaneesta rakennuksesta löytyi vainaja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?