LeKi toistamisiin Porvoon Huntersia parempi

Lempäälän Kisan alku jääkiekon Suomi-sarjassa on sujunut hyvin. Kolmesta pelistä on kasassa kaksi voittoa, jotka molemmat ovat tulleet samasta vastuksesta eli Porvoon Huntersista. Hakkarissa LeKi ratkaisi pelin edukseen päätöserässä, loppulukemat olivat 5–1 (0–0, 2–0, 3–1).

– Nousujohteinen peli meiltä. Avauserässä puolustimme tarkasti vastustajan rynnistäessä, jatkossa oma hyökkääminenkin parani. Viisi tehtyä ja yksi päästetty maali on loistava juttu, tuumasi valmentaja Mikko Sulonen.

Viime kaudella Hunters voitti Suomi-sarjan runkosarjan, mutta menetti paljon laatupelajia täksi kaudeksi. Joukkue on luisteluvoimainen ja koostuu pääkaupunkiseudun nuorista pelimiehistä. Etenkin avauserässä LeKin maalivahti Wille Mattila oli kovassa kiekkosateessa ja oli torjunnoissaan maanmainio.

Maalinteon aloitti vakuuttavaa alkukautta pelaava raamikas pakki Väinö Österlund ylivoimalla. Pelille ratkaisevaksi osumaksi muodostui päätöserän alun Tuomas Tiitisen maali, johon juonikas Waltteri Selimgerei teki hyvän alustuksen. Tatu Eeronheimo, Jere Koskinen ja Juho Painilainen olivat muut LeKin maalintekijät.

– Kehaista kannattaa pakki Salosen Emiliä, joka oli kokoonpanossa uutena kaverina, hän onnistui hyvin. Tatu Eeronheimon työmoraalille myös iso peukku ja palkinnoksi tuli maalikin, nosti Sulonen esiin pelin onnistujia.

LeKin alkukauden tehokkain pelaaja Juho Painilainen (2+1) auttamassa omaa maalivahtia Wille Mattilaa. Kuva: Jarno Hietanen.

Lue myös:

LeKille Suomi-sarjasta voitto ja tappio – Hakkarissa nähtiin huippuvauhdikas paikallispeli