Kommentti: Voidaanko Lempäälässä unelmoida lentopallon liigapaikasta?

Juha Raunio.

Vastaus otsikon kysymykseen on, että aina unelmoida voi. Mutta; realismi heittää kylmää vettä unelmoijan kasvoja vastaan.

Viime keväänä Lempo-Volley oli yhden erävoiton päässä miesten liigapaikasta, mutta raaka tosiasia on, että ilman jotain isoa ihmettä, ei Lempo olisi voinut sitä vastaanottaa.

Tässä faktoja: Lempo-Volleyn kausibudjetti ykkössarjassa on luokkaa 35 000 €. Liigassa aivan minimibudjetti pitää olla vähintään 250 000 €, sillä kyse on ammattilaissarjasta, jossa jo maksetaan pelaajille ja valmentajille palkkaa. Nykyisellään Lempo-Volleyn miehillä on kolme puolentoista tunnin salivuoroa Hakkarin liikuntahallilta. Liigassa vuoroja pitäisi olla joka arkipäivä alkuiltapäivästä minimissään kaksi tuntia/ilta eli erittäin paljon joutuisivat muut joukkueet ja lajit vähentämään vuorojaan. Hakkarin aikamoista vauhtia rapistuva liikuntahalli olisi liigaan auttava peliareena, mutta vain auttava. Esimerkiksi liigatasolla tarvittavia vip-tiloja ei hallilta löydy, eikä katsojakapasiteettikaan liigaan olisi kuin välttävä.

Lempo-Volley on iso lentopalloseura, jonka rooli on tarjota junioreille harrastusmahdollisuuden ja siinä samalla pitää yllä laadukaita edustusjoukkueita. Unohtaa ei saa myös kunto- ja senioriurheilua, joka Lempo-Volleyssa on yhtenä tärkeänä osa-alueena. Lisensseillä mitattuna Lempo-Volley on Suomessa kolmen isoimman seuran joukossa.

Tulevalla kaudella Lempo-Volleylla on koossa erinomaisen hyvät miesten ja naisten edustusjoukkueet, jotka pelaavat juuri nyt oikeilla sarjatasoilla. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, jää nähtäväksi. Urheilullisia eväitä sille, että Lempäälä esiintyy liigassa, on vuorenvarmasti olemassa.

 

Lue myös:

Urheiluseurat eivät pysty purkamaan liikkumattomuuspommia