Lempäälän keskustapuolueen ääniharava vaihtaa ryhmää ja siirtyy kokoomuksen riveihin

Lempäälän kunnanvaltuuston keskustaryhmän toisen kauden valtuutettu ja valtuuston kolmas varapuheenjohtaja Minna Rajamäki on siirtynyt kokoomuksen riveihin. Kokoomuksen valtuustoryhmä vahvistaa tiedotteessaan hyväksyneensä Rajamäen hakemuksen ryhmään sitoutumattomana jäsenenä.

Siirtymisen myötä kokoomusryhmä kasvaa 14 valtuutetun kokoiseksi ja kasvattaa eroaan Lempäälän suurimpana valtuustoryhmänä. Toiseksi suurin valtuustoryhmä on demareilla, joiden ryhmässä on kahdeksan valtuutettua, perussuomalaisilla on seitsemän.

Keskustan valtuustoryhmän koko pienentyy kuudesta viiteen, mutta kokojärjestys ei vaihdu, seuraavaksi suurimmalla ryhmällä vihreillä on neljä valtuutettua.

Lempäälän kunnanvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Minna Rajamäki vaihtaa keskustan ryhmästä kokoomuksen riveihin. Kuva: Seppo Kummala

Minna Rajamäki perustelee ryhmänvaihtoaan ideologisilla syillä.

– Olen huomannut Kokoomuksen valtuustoryhmän positiivisen ja hyvän tekemisen meiningin olevan enemmän lähellä minua ja uskon saavani tässä ryhmässä enemmän irti itsestäni myös kuntalaisten hyväksi. Myös omat arvoni ovat linjassa Kokoomuksen kanssa eli kyseessä ei ole muutos ajattelussani ja ajan edelleen minua äänestäneiden kuntalaisten asiaa valtuustoryhmästä riippumatta, Rajamäki muotoilee päätöksensä tiedotteessa.

Rajamäki valittiin valtuustoon vuoden 2017 kuntavaaleissa keskustan riveistä. Hän oli tuolloin keskustan ääniharava 227 äänellään, joka oli koko kunnan kolmanneksi suurin äänisaalis. Viime kuntavaaleissa 2021 hän keräsi 170 ääntä, mikä oli edelleen keskustan toiseksi suurin äänimäärä ja kunnan 11.

Aiempaa puoluevalintaansa Minna Rajamäki perustelee kokemattomuudella. Hän tunnustaa kokoomuslaiset arvot omakseen, mutta vuoden 2017 vaalien ehdokashankinnan aikaan häntä oli alkanut kiinnostaa ajatus kuntapolitiikkaan lähtemisestä ja keskusta pyysi häntä oikeaan aikaan.

– Ajattelin, että kuntapolitiikassa ei ole niin väliä puolueella, kun kuitenkin kuntalaisten yhteistä etua ajetaan. Olin niin keltanokka, mutta nyt olen huomannut, että samalla tavalla ajattelevien kanssa toimien on helpompaa.