Lempo-Volley tarjosi trillerin

Adelia Launonen oli Lempo-Volleyn tehopelaaja. Kuva: Taisto Niukkanen

Naisten lentopallon ykkössarjassa kärkikahinoita kohti etenevä Lempo-Volley tarjosi 135-päiselle lempääläisyleisölle kaksijakoisen ottelun Joensuun Jujua vastaan.

Alussa parketille palanneen Iina Andrikopouloun innoittamana Lempo oli suvereeni. Pitkän tauon jälkeen ote hiukan löystyi, ja ennen kaikkea Juju paransi otteitaan huomattavasti. Joensuulaisten valmentajan suosiollisella avulla Lempo nappasi kuitenkin kaksi pistettä 3–2 (25-16,25-14, 22-25,21-25,15-12) -voitollaan. Sarjassa Lempo löytyy sijalta kaksi.

– Alussa pelasimme hyvin ja rentoutuneesti, kolmannessa ja neljännessä erässä alettiin puristamaan ja suupielet vähän kääntyivät hymystä murjotukseen. Onneksi hoidettiin voitto, oli varmasti yleisöystävällinen ja jännittävä ottelu, tuumaili Lempon apuvalmentaja Jyri Niemi ottelun tauottua.

 

Iina Andrikopoulou käväisi jo viikkoa aiemmin kentällä vaihtopelaajana, mutta oli nyt avausseitsikossa. Maajoukkueeen vakihakkuri hakee Lemposta kuntoutusta, kun koronan jälkioireet ovat hänellä pitkittyneet. Andrikopoulou on halunnut kertoa avoimesti tilanteestaan, sunnuntainakin muun muassa Yle Urheilu oli tekemässä hänestä juttua Hakkarissa.

– Parempaa kohti mennään, esimerkiksi perjantain treenien jälkeen olo oli oikein hyvä. Päivä, viikko ja peli kerrallaan, maltti mukana, kertoili Andrikopoulou.

Toisessa erässä hän teki spurtin ja perään tiikerisyöksyn, jonka jälkeen tuli hankalia tuntemuksia, joiden myötä hän tuli heti vaihtoon. Vajaaseen kahteen erään Andrikopoulou näytti totta kai laatuaan, takomalla muutaman mahtavan iskun ja ratkaisemalla avauserän syöttöputkellaan.

 

Lempo-Volleyn kköshahmoksi nousi yleispelaaja Adelia Launonen, jonka nostopeli oli vuorenvarmaa ja iskupeli oivaltavaa. Pistesarakkeessa Lempo-Volleyn parhaalla oli 22 merkintää. 16 pistettä tehtailleen Roosa Päykkösen pelaaminen oli enemmän vuoristorataa, mutta jännittävän viidennen erän tärkeimmät pisteet tulivat hänen ässäsyötöistään.

– Palkintoraati oli asiantunteva, Launonen pelasi mahtavan ottelun, kiitti Jyri Niemikin.

Jujun valmentaja Janne Korkalainen hiiltyi viidennessä erässä tuomarivirheestä niin pahoin, että otti punakortin, joka tiesi Lempottarille ilmaispistettä.

Riikka Vuorentausta passasi Lempolle koko ottelun, onnistuen hyvin. Kuva: Taisto Niukkanen