Lempäälästä toinenkin perussuomalainen ehdolle eduskuntavaaleissa

Yrittäjä Jani Saikkonen lähtee tavoittelemaan paikkaa eduskunnasta. Kuva: LVS-arkisto

Pirkanmaan Perussuomalaisten piirihallitus nimesi sunnuntain kokouksessaan 20. eduskuntavaaliehdokkaan, Pirkanmaan vaalipiirin saatua yhden kansanedustajapaikan lisää
maakunnan väestönkasvun myötä. Eduskuntavaaliehdokkaaksi nimettiin kunnanvaltuutettu ja yrittäjä Jani Saikkonen Lempäälästä. Saikkonen on toinen lempääläinen kansanedustajaehdokas perussuomalaisten riveistä, sillä myös lempääläinen kansanedutaja Veijo Niemi tavoittelee jatkopaikkaa.

– Pirkanmaan saama lisäpaikka otettiin ilolla vastaan perussuomalaisissa. Vahvuutemme vaaleissa on monipuolinen ja osaava ehdokasjoukko. Jani Saikkosen valinta tuo syvyyttä
tälle ennestäänkin monipuoliselle listalle, toteaa Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Sami Kymäläinen tiedotteessa.

Jani Saikkonen oli ehdolla myös seurakuntavaaleissa Lempäälässä. Hän sai 21 ääntä, mutta ei tullut valituksi kirkkovaltuustoon.

 

Pirkanmaan Perussuomalaisten ehdokaslista kokonaisuudessaan: Ahtiainen Veli-Matti, Pirkkala, Asunta Maria, Nokia, Bergbom Miko, Sastamala, Grönroos Arto, Tampere, Isokangas Tuomo, Nokia, Kaleva Lassi, Tampere, Kinnari Miia, Kangasala, Kymäläinen Sami, Orivesi, Moisander Antti, Tampere, Niemi Veijo, Lempäälä, Ojala Janne, Kihniö, Pelkonen Erja, Ylöjärvi, Puisto Sakari, Tampere, Puolimatka Marika, Tampere, Raevaara Aarne, Tampere, Saarelainen Auri, Valkeakoski, Saikkonen Jani, Lempäälä, Savio Sami, Ylöjärvi, Vigelius Joakim, Tampere, Wesin Lisa, Urjala.

 

”Täydennämme toisiamme”

 

Lempäälän perussuomalaisten puheenjohtaja, yrittäjä Jani Saikkonen toivoo, että hänen ehdokkuutensa ei söisi saman puolueen istuvan lempääläläiskansanedustajan Veijo Niemen kannatusta. Niemi on ensimmäisen kauden kansanedustaja, joka sai vuoden 2019 eduskuntavaaleissa 3 709 ääntä. Myös silloin vaaleissa oli ehdokkaana toinenkin saman puolueen lempääläläisehdokas, Auri Saarelainen o.s. Siika-Aho, joka sai 1 362 ääntä.

Arvostan Veijoa kovasti; en tietenkään lähde kilpailemaan hänen äänistään. Hän kerää ääniä ympäri Pirkanmaata. Me olemme erityyppisiä ehdokkaita. Minä olen yrittäjä ja omaan vahvan yrittäjätaustan. Veijo on poliisina valtion virkamies. Täydennämme toisiamme.

Saikkonen sanoo vannovansa yhteistyön nimeen.

− Tärkeintä on, että puolue menestyy. Lempäälän edun kannalta on tärkeää, että paikkakunnalta on kansanedustaja, jopa puoluekannasta riippumatta.

 

Jani Saikkonen uskoo omaavansa varteenotettavat mahdollisuudet tulla valituksi kevään eduskuntavaaleissa. Pirkanmaan paikkaluku eduskunnassa kasvaa 19 edustajasta 20:een. Perussuomalaisten neljä istuvaa kansanedustajaa ovat kaikki miehiä. Heistä tamperelainen Veikko Vallin ei enää asetu ehdolle.

Ylöjärveläinen Sami Savio on toisen kauden kansanedustaja. Hän sai viimeksi 11 112 ääntä. Niemen lisäksi myös tamperelainen Sakari Puisto ja Vallin ovat ensimmäinen kauden edustajia. Puiston äänisaalis vuoden 2019 vaaleissa oli 4 837 ja Vallinin 4 567.

− Vakavalla mielellä lähden ehdokkaaksi, ehdottomasti. Nyt tuntuu siltä, että Perussuomalaiset lisää paikkalukuaan Pirkanmaalla. Tosi paljon tulee ihmisiltä palautetta, että puolue tekee järkevää politiikkaa. Perussuomalaisilla on hyvä sauma kasvattaa kannatustaan; odotan hyvää tulosta, sanoo Saikkonen.

Kuntavaaleissa vuonna 2021 Jani Saikkonen pääsi kunnanvaltuustoon 110 äänen äänisaalillaan. Juuri käydyissä seurakuntavaaleissa Saikkonenn sai 24 ääntä eikä tullut valituksi kirkkovaltuustoon.