Nuorisovaltuusto ideoi kokouskummit

Vili Paija jätti Lempäälän kunnanvaltuustolle aloitteen lautakuntakummien nimeämisestä. Kuva: Seppo Kummala

Lempäälän nuorisovaltuusto on ottanut aktiivisen otteen seurata kunnan päätöksentekoa. Nuorisovaltuuston edustajilla on oikeus osallistua lautakuntatyöskentelyyn puhe- ja läsnäolo-oikeuden turvin. Tilaisuuteen on tartuttu.

Nuorisovaltuutettu Vili Paija jätti Lempäälän kunnanvaltuustolle valtuustoaloitteen lautakuntakummien valitsemisesta. Lautakuntakummi olisi nimetty henkilö, jonka tehtävänä olisi tukea nuorta kokoukseen osallistuvaa ja pitää huolen, että osallistuva nuori kokee olevansa tervetullut kokouksiin.

– Nuorisovaltuutetut ovat 13–20-vuotiaita, joilla ei voi olla pitkää kokemusta lautakuntatyöskentelystä. Tilanne voi olla osallistujalle hyvin jännittävä. Lautakuntakummi toimisi nuoren osallistujan tukena ja auttaisi luomaan nuorelle kokemuksen turvallisesta tilasta, Paija perusteli.

Aloitteen mukaan kummina voi työskennellä joko valtuutettu tai viranhaltija, mikä parhaaksi katsotaan. Aloite etenee kunnanhallituksen käsiteltäväksi.