Jäteasema laajentamassa Moisiossa

Pirkanmaan jätehuolto Oy laajentaa jäteasematoimintaansa Lempäälässä Moisiolammentiellä. Lempäälän kunnanhallitus on päättänyt varata Pirkanmaan Jätehuollolle noin 8 000 neliömetrin suuruisen yritystontin nykyisen jäteaseman ja Lekitekin varikon eteläpuolelta Moisiolammentieltä läheltä rautatietä.

Rakennusoikeutta on 4 000 kerrosneliömetriä. Tontin kauppahinta on 72 000 euroa.

Pirkanmaan Jätehuolto rakentaa tontille alueellisen jäteaseman, joka sisältää muun muassa valvontarakennuksen, vaarallisten jätteiden ja SER-jätteiden vastaanoton.

Rakentamisen on määrä alkaa viimeistään vuoden 2024 loppuun mennessä.

 

Sähkö- ja elektroniikkaromu, SER

SER tulee sanoista sähkö- ja elektroniikkalaiteromu. Käytöstä poistetut sähkö- ja elektroniikkalaitteet ovat sähkö- ja elektroniikkalaiteromua. Sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi luetaan kaikki laitteet, jotka toimiakseen tarvitsevat sähkövirtaa, akkua, paristoa tai aurinkoenergiaa. Myös kaikki lamput lukuun ottamatta hehku- ja halogeenilamppuja luetaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi.

Kodin yleisimpiä sähkö- ja elektroniikkalaitteita ovat muun muassa kodinkoneet, kellot, tietokoneet, tulostimet, kännykät, televisiot, viihde-elektroniikka, kamerat, lamput, valaisimet ja sähkötyökalut. Myös sähkökiukaat, lämminvesivaraajat ja muut talotekniset sähkölaitteet ovat SER-laitteita.

Käytöstä poistettuja sähkö- ja elektroniikkalaitteita otetaan vastaan maksutta alueellisissa SER-keräyspisteissä.

Myös huomattava osa kaupoista vastaanottaa sähkö- ja elektroniikkalaiteromua.

Keräyspisteet vastaanottavat vain kokonaisia laitteita. Irtoparistot ja -akut eivät kuulu SER-keräykseen.

 

Lue myös:

Uudenlainen jäteasema suunnitteilla Moisiolammentielle – Vuoreksessa jäteaseman portit avautuvat kännykkäsovelluksella