Lempäälässä 5,55, ja Vesilahdessa 6,49 euroa: Joulukuusien keräys kotipihasta muuttuu maksulliseksi myös biojäteasiakkaille

Yksinäinen joulukuusi odotti vuosi sitten loppiaisen jälkeen noutoa Lempäälässä Kotipellonkadulla sijaitsevan kerrostaloyhtiön jätekatoksessa. Kuva: Erkki Koivisto

 

Pirkanmaan Jätehuolto kerää joulukuuset jäteastioiden vierestä alkuvuoden aikana. Keräys on jatkossa maksullista myös biojäteasiakkaille. Sekajätteeseen laitetuista kuusista on jo aiempinakin vuosina mennyt lisäjätemaksu.

Kuuset kerätään lisäjätteen hinnalla, joka on Lempäälässä 5,55 ja Vesilahdessa 6,49 euroa yhtä kuusta kohden.

– Kuusien keräämisestä peritään maksu, koska niiden kuljetuksen ja käsittelyn kustannukset ovat nousseet. Kuuset noudetaan erillisellä keräyskierroksella, jonka jälkeen ne haketetaan ja kierrätetään biokaasuksi ja lannoitteeksi, sanoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Jos kiinteistöllä ei ole biojätteen keräystä, kuusen voi viedä sekajäteastian vierelle. Tällöin kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan, jossa niistä tehdään kaukolämpöä ja sähköä.

Kuusi pitää viedä jäteastian vierelle viimeistään perjantaina 13 tammikuuta. Kuusia kerätään jäteauton kyytiin useassa erässä alkuvuoden aikana.

Joulukuusen voi viedä maksutta risujen keräyspisteelle Koukkujärven jätekeskukseen Nokialle ja Tarastenjärven jätekeskukseen Tampereelle.