Lentiksen kakkossarjoissa paljon nuoria tulevia tähtiä

Niina Mattila on pisteiden valossa ollut Lempo/2:sen tehopelaaja. Kuva: Taisto Niukkanen.
Paula Kallosen (vasemmalla) johdolla Vesilahden Visa nousi alkusarjan kolmoseksi. Kuva: Visa kotisivut.

 

Lempon miesten kakkossakki tuulettaa pistettä. Kädet pystyssä iloitsee alkukauden läpimurtopelaaja, libero Arttu Hokkanen. Kuva: Antti Raunio

Lentopallon kakkossarjoissa pelaa Lempäälä–Vesilahti -akselilla kolme joukkuetta: Vesilahden Visan naiset, Lempon naisten kakkosjoukkue sekä Lempon miesten kakkosjoukkue. Naisten puolella syksy sujui kilpailullisesti erinomaisesti, Lempo oli alkusarjassa toinen ja Visa kolmas eli molemmat raivasivat tiensä ylempiin jatkosarjoihn.

– Arvosanaksi voi antaa syyskaudesta 8+. Hiukan sairastelujen ja pienten loukkaantumisten takia peli takkuili muutamassa ottelussa, mutta tavoitteen saavutimme eli ylemmän jatkosarjan paikan, veti vesilahtelaisjoukkueen syyspuolta yhteen valmentaja Ari Paloniemi, jonka aisaparina on toiminut Juha Siltanen.

– Iso plussa joukkueelle on syytä antaa erinomaisesta harjoitteluaktiivisuudesta, vaikka kolme viikolla toteutettavaa treeniä ovatkin niin sanottuja lepakkovuoroja, jatkoi Paloniemi suojattiensa kiittelyä.

 

Lempon naisten joukkue on erittäin nuori, päätavoite Ilari Jokisen valmentamalla sakilla onkin kehittää nuoria peaajia kohti aikuisten sarjoja.

– Menestystavoitteita Lempon joukkueella ei ole, mutta totta kai syyskauden sarjasijoitus oli siksi hyvä, että saimme kevääksi paremman tasoisia otteluita, Jokinen pohti.

Lempolla on farmisopimus Lempon ykkössarjajoukkueen kanssa, mutta kovin paljoa pelaajaliikennettä ei syksyyn mahtunut, koska Lempon ykköstiimillä oli ajoittain pelaajarintamalla hankalaa.

– Lempolla on iso joukko B- ja C-tyttöjä, joilla useilla on mahdollisuus kehittyä hyviksi pelaajiksi naisten sarjoihin. Joukkueemme on juuri heille oivallinen paikka päästä kokemaan aikuisten pelejä, alleviivaa Jokinen.

Lemposta Niina Mattila, Maija Lahtinen ja Reeta Jokinen ovat olleet syyspuolella tehokkaimpia pisteiden valossa. Visasta puolestaan Veera Paloniemi, Paula Kallonen ja Tiia Suoniemi ovat kantaneet isoa vastuuta joukkueen tehoista.

 

Miehissä Lempo/2 pelasi todella nuorella kokoonpanolla syyspuolen ja kohtasi muutamia tosi kovia joukkueita, kuten Keimolan Kaiun, jossa vilisee useita ex-liigatähtiä. Joukkuetta valmentaa Pasi Korkola, joka oli syksy antiin suht’ tyytyväinen, vaikka sarjasijoitus olikin lohkon viimeinen.

– Parempiin tuloksiin oli potentiaalia, mutta muutamat 2–3-tappiot taisivat syödä pelaajien itseluottamusta. Treeneissä pelaajat käyvät sitoutuneesti, meillä on hyvä pöhinä päällä, joten syyspuolen yleismietteet ovat hiukan kaksijakoiset.

Farmiliikenne Lempon ykkössarjajoukkueen kanssa on sujunut suunnitellusti, ykkössarjasta muutamia pelaajia on käynyt kakkossarjassa ja nuorista libero Arttu Hokkanen mainiolla tavalla tuurasi loukkaantunutta Jyri Niemeä useammassa ykkösen ottelussa.

– Kyllä nuorten sissäänmarssi aikuisten peleihin on ollut lämmityttävää. Hokkanen on ottanut ison askeleen takakentän maestrona. 17-vuotisten maajoukkueringissä oleva Kasper Vesanen on hurjassa kehitysvaiheessa. Farmiyhteistyö on ollut ykkössarjan suuntaan mutkatonta, tiivistää Pasi Korkola syksyn ajatuksiaan.

Armeijan harmaissa palveleva Niko Montonen on ollut alkukauden tehokkain lempolaispelaaja. Ykkössarja-apu Tommi Nieminen on pelaamissaan otteluissa ollut vahva. Itselleen oudolla keskitorjujan paikalla operoinut Atte Korkola on koonnut syyspuolelta mojovan pistesaldon ja passari Kalle Niemisen otteet lupailevat hienoa uraa myös korkeammilla sarjatasoilla.