Vesilahdessa paloi ulkorakennus uuden vuoden yönä – Lempäälässä roskakatos

Makasiinitiellä roihahti roskakatos uuden vuoden yönä. Pelastuslaitos sai nopeasti palon rajattua ja sammutettua. Kuvituskuva.

Uuden vuoden yö sujui Lempäälässä ja Vesilahdessa ja koko Pirkanmaan alueella pelastuslaitoksen näkövinkkelistä suhteellisen rauhallisesti, summasi päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen sunnuntaina.

Puoli yhden aikaan Vesilahden Mantereen alueella, Lehmustiellä syttyi tulipalo omakotitalon ulkorakennuksessa. Noin 20 neliömetrin rakennus tuhoutui palossa irtaimistoineen, mutta leviäminen saatiin estettyä. Vesilahden yksikkö ja Lempäälän kaksi yksikköä saivat palon rajattua, mutta rakennusta ei ehditty pelastaa.

Palon syttymissyytä ei tiedetä.

Lempäälän keskustassa, Makasiinitiellä syttyi uuden vuoden yönä roskakatos tuleen. Taloyhtiön jätekatos kärsi huomattavia vahinkoja palosta, mutta pelastuslaitos sai nopeasti sammutettua tulipalon, eikä palo ehtinyt levitä roskakatoksesta.

– Vesilahden palosta palaamassa ollut yksikkö ehti nopeasti palopaikalle ja palo saatiin sammutettua nopeasti, Kuokkanen kertasi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle kello 2.37 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Mainittujen ulkorakennuksen ja roskakatoksen palon lisäksi pelastuslaitos sai Lempäälässä automaattihälytyksen, jonka oli aiheuttanut ilotulitteiden savu. Hälytys oli onneksi aiheeton.