Lempo-Volleyn joukkueilla rutiinipelit – naisille tappio, miehille voitto

Anssi Vesanen (vasemmalla) ja Jani Liski veivät torjunnoillaan uskon nuorilta oululaisilta, kun Lempo rallatteli 3–0-voiton Ettasta.
Kuva: Kari Kautto

Sunnuntainen keski- ja iltapäivä Hakkarin liikuntahallissa oli pyhitetty lentopallon ykkössarjan peleille. Päivän avasivat Lempo-Volleyn naiset, jotka jäivät nousuvireisen Tapanilan Erän jyrän alle lukemin 0–3 (23–25, 12–25, 19–25).

Iltapäivällä sarjaa johtava Lempo-Volleyn miestiimi kohtasi sarjajumbon ja voitoitta olevan Oulun Ettan, joka puolestaan tuli lempääläisten jyräämäksi erin 3–0 (25–14, 25–9, 25–20).

 

Peleihin oli jaettu koululaislippuja, paikalla olikin ilahduttavan paljon eka- ja tokaluokkalaisia urheilufaneja. Naisten yleisömäärä (176) oli jopa heidän yleisöennätyksensä ja miestenkin peliä seurasi 138 silmäparia.

– Saatiin ekassa erässä vielä taistelua. Sen jälkeen ei lähtenyt missään kohtaa peli käyntiin ja Erä oli kyllä parempi, Lempo-Volleyn naisten parhaana palkittu libero Senni Virtanen jakoi tunnustusta vierailijalle.

– Suht’ ehjä peliesitys meiltä, asenne pysyi kovana ja virhekontrolli aisoissa, kuuluivat puolestaan Lempo-Volleyn miesten parhaana palkitun Tommi Niemisen mietteet pelin tuoksinan tauottua.

 

Naisten sakista Lempo-Volleylta puuttui tällä kertaa sellainen pelaaja, joka olisi ratkaissut tekemisellään pisteitä. Mikään pelin osa-alue ei ollut priimaa liberopeliä lukuun ottamatta.

– Vastaanotto ei toiminut ja hyökkääminen oli vähän pehmeää. Tuollaisella määrällä omia virheitä ei voi voittaa peliä. Harmi, kun saatiin mökkiin mukavasti porukkaa, meidän peliesitys oli tämä, harmitteli naisten luotsi Jani Huurne.

Lempo-Volley on sarjassa viidentenä, vahvasti kiinni pudotuspelipaikassa.

 

Miesten valmentaja Tuomas Alatalo käytti lähes koko pelaaja-arsenaaliaan, vain Kokkolan Tiikereistä lainalta palannut Kasimir Vuorinen ja konkari Simo Puttonen olivat kokonaan puolapuuvuorossa.

– Vaikka koetin ”sekoittaa” pakkaa vaihdoilla, hoitivat pelaajat homman hienosti kotiin. Saatiin puolustuspalloista energiaa muuhunkin pelaamiseen, olemme oikealla ladulla kohti kevättä, sanoi Alatalo.

Lempo-Volleyn etumatka sarjakakkoseen Savonlinnan Eastiin on 11 pistettä, mutta East on pelannut kaksi peliä Lempo-Volleyta vähemmän.