Kuntohiihtäjä, huomioi kilpaladut: kansalliset hiihdot ja Krista cup lauantaina Hakkarissa

Lauantaina 4. päivä hiihdetään taas vauhdikkaasti. Kyseessä on Lempäälän kisan järjestämät avoimet kansalliset kilpailut sekä alle 16-vuotiaiden Krista cup. Kussakin kuudessa osakilpailussa jaetaan palkinnot normaalisti, lisäksi sarjan päätteeksi palkitaan parhaita.

Osallistujia on ilmoittautunut noin 150. Se on sopiva määrä lyhyelle ladulle ja muutoinkin ahtaisiin oloihin.

LeKiläisiä on mukana parisenkymmentä. Mielenkiintoinen on sarja M18, johon on ilmoittautunut reilu kymmenen nuorukaista ja heistä viisi LeKiläistä.

Kilpailut käydään vapaalla hiihtotavalla. Se ja luistava keli tuovat kilpailuun lisävauhtia. Kilpailut pyöritetään tykkilumiradalla, joka on turvallisuussyistä varattu tarkoitukseen aamusta aina 14:ään asti.

Hiihtomaan laskuihin ja nousuihin päästään, mutta vesitornin lenkki päätettiin jättää lumipulan takia pois. Kilpailukeskus rakennetaan taas Hakkarin viipalekoulun ja jäähallin väliin.

Kilpailijat menevät urheilukentälle ja viereisellä ladulle vain verryttelemään, joten siellä voivat kilpailujen aikana turvallisesti hiihtää kuntoilijatkin. Kiviaho- Kulju -Pirkkala laduilla on tilaa hiihtää, mutta kilpalatuihin ei pääse liittymään eikä niille kilpaladulta.