”Kauden paras peli, eikä jää tähän” – Lempottarien suut olivat messingillä upean Vaasa-voiton jälkeen

Urheilussa mukana olleet tietävät, että kun muutaman kerran kokee tappion karvautta ja varsinkin peräkkäin, maistuu sen jälkeen voittaminen hunajaakin makemmalta. Lempo-Volleyn naiset olivat hävinneet lentopallon ykkössarjassa neljä edellistä peliään, kunnes putki katkesi ja mitä upeimmalla tavalla. Nousuvireinen sarjakolmonen Vaasan Kiisto jäi melko totaalisesti lempääläisjyrän alle, peli päättyi 3 – 0 (25-19,25-23,25-13).

– Tämä oli kauden paras peli, eikä homma jää tähän, tiivisti voitonriemuiset tunteensa Lempon sähäkkä yleispelaaja Adelia Launonen.

Päävalmentaja Jani Huurneen ilme oli myös aurinkoa täynnä ja mietteet kulkivat Launosen muotoilemaa latua.

– Peli oli meidän parastamme, etenkin etukäteen korostamamme syöttöpeli onnistui liki nappiin. Tämä joukkue näytti tässä pelissä, mihin se voi pystyä parhaimmillaan, kuuluivat Huurneen sanat ottelun jälkeen.

Lempon parhaana palkittu Roosa Päykkönen oli niin ikään suu messingillä.

– Meillä oli tosi hauskaa, nautimme pelaamisesta enemmän mitä edellisissä peleissä, kommentoi Päykkönen.

Lempo mursi Kiiston selkärangan tosi vaikeilla aloituksillaan, jotka pysyivät hyvin ruudussa. Välillä hyökkäämisessä oli pehmeyttä, mutta etenkin sentteri Linnea Malisen iskut olivat kautta ottelun vahvoja. Muutamasti vaasalaislyönti jysähti maukkaalla tavalla 183-senttisen Malisen korkealla liikkuviin kouriin. Myös Veera Hussa toisena keskipelaajana pelasi hienon pelin.

Kolmen pisteen potti käytännössä tiesi sitä, että Lempäälässä nähdään myös naisissa ykkössarjan pudotuspelejä. Täysin mahdollista on, että play off-ottelun pari on juuri Lempo vastaan Kiisto.

Runkosarjassa Lempo kohtaa vielä vieraissa Raision Urheiijat ja kotisalissa 26. helmikuuta Turun Urheiluliiton.

Anna Kaisa Kermisen (edessä) ja Adelia Launosen upeaa puolustuspelaamista nähtiin, kun Lempo löylytti sarjakolmosta Vaasan Kiistoa. Kuva: Taisto Niukkanen.