Lempo-Volley takoi nuorisomaajoukkueen nurin tylyin lukemin

Kuortaneen valmennuskeskuksen lentopalloileva nuorisomaajoukkue kulkee nimellä Murikat. Mahtavissa olosuhteissa nuorista 15–18-vuotisista urheilijoista koulitaan ammattimaisella treenaamisella Suomen kansallisille ja miksei myös kansainvälisille ammattikentille uusia pelaajia ikäpolvi toisensa jälkeen.

Tämän vuoden ykkössarjassa tamperelaisvalmentaja Oskar Muurisen luotsaama Murikat olivat vielä kohtuullisen kevyttä tavaraa, sen osoitti Lempäälän Lempo-Volley, joka murjoi pudotuspelien avausvaihessa eli puolivälieräsarjassa Murikat kesälomille tylyin kokonaislukemin 6–0. Ottelut päättyivät ensiksi Kuortaneella 3–0 (25–13, 25–17, 25–20) ja seuraavana päivänä Hakkarissa vieläkin selkeämmin lukemin 3–0 (25–15, 25–18, 25–10).

–  Jos vastustaja saa kuudessa erässä kerran 20 pistettä, ollaan pelattu hyvin. Jokainen erä ratkesi suht’ varhain, joten saimme aika vapautuneesti pelata. Parantamistakin jäi, mutta tämä työ riitti tärkeimpään eli jatkoonpääsyyn, kiteytti Lempo-Volleyn valmentaja Tuomas Alatalo ajatuksiaan sanoiksi.

 

Kuortaneella loisti lempovolleylaisista yleispelaaja Simo Puttonen, Lempäälässä säkenöi hakkuri Tuomas Sillanpää. Myös keskipelaaja Tatu Härkösen kunnonajoitus on osumassa kohdilleen, hänen syöttönsä teki ajoittain tuhoisaa jälkeä.

Alkuviikosta tautivuoteella ollut libero Jyri Niemi haki pelituntumaa vieraspelissä, mutta sunnuntaina hän raatoi 212-päistä yleisöä kohahduttaneita puolustuksia useampia.

–  Teimme tarvittavan. Vastukset kovenevat, joten omaa pelaamisen tasoa pitää tästä pystyä parantamaan. Itselläni jälkimmäinen ottelu sujui huomattavasti paremmin, painotti Niemi.

 

Lempo-Volley kohtaa välierissä talven kohujoukkueen Nurmon Jymyn, jolle se hävisi ainoan runkosarjan ottelunsa. Jymy oli pitkään sarjajumbona, mutta kokenut mestarivalmentaja Jukka Tuovinen on saanut suojattinsa upeaan lentoon, mistä todisteena oli nimivahvan Karhulan Veikkojen passittaminen kesälomille.

Nurmon tähtenä iskee nuori hakkurikomeetta Alex Horn, joka on tehnyt kevätkaudella hurjaa jälkeä liki pysäyttämättömänä hyökkääjänä. Lempo-Volley pelaa kotiottelunsa sunnuntaina 19. maaliskuuta.