Lempo-Volleyn naisjoukkueen kausi päättyi – kotiottelu tarjosi kaikki urheilun draaman kaaret

Tiia Tapio pelasi kauden parhaat pelinsä viikonloppuna, kun Lempo-Volley taisteli Joen Jujun kanssa puolivälierissä. Kuva: Taisto Niukkanen

Lempo-Volleyn naisjoukkueen lentopallosesonki ykkössarjassa mallia 2022–23 päättyi sunnuntaina Joensuussa, missä emäntäjoukkue Joen Juju oli rutiiniltaan lempääläisiä kovempi.

Juju ryösti Hakkarista voiton ja otti kotonaan jatkoon tarvittavan toisen voiton, joten Juju jatkaa kauttaan välierissä ja Lempon tie on siirtyä kevätlaitumille.

Hakkarissa peli päättyi 2–3 (25–22, 18–25, 13–25, 30–28, 13–15–17). Joensuussa peli oli numeroiltaan selvempi 1–3 (23–25, 17–25, 25–21, 18–25).

– Hakkarin ottelu oli meiltä huippuesitys puolentoista erän heikompaa jaksoa lukuun ottamatta. Mutta ei se lopulta paljoa lämmitä, kun näissä peleissä ei saa puolikkaita voittoja, Lempon päävalmentaja Jani Huurne harmitteli hukattua iskunpaikkaa.

– Joensuussa laitoimme kaikki peliin ja onnistuimme varsin hyvin. Jujun kokeneet pelaajat kommentoivat pelin jälkeen ja kiittivät, että oli tosi tiukka ja hieno sarja. Ei oikein pettymystäkään voi tuntea, me teimme parhaamme.

 

Hakkarissa lauantaina 11. maaliskuuta nähtiin kauden huikein ottelu. Lempo aloitti hurmiossa, vailla virheitä. Huippuvire kesti avauserän ja sen jälkeen syystä tai toisesta ote lässähti totaalisesti. Kolmannen erän loppuhetkillä valmentaja Huurne otti tuomarille purnaamisesta punaisen varoituskortin, mikä palautti Lempottarien taistelutahdon.

Neljännen erän Lempo käänsi hurjien vaiheiden ja massiivisten pallorallien jälkeen Annika Saaren kylmäpäisillä ratkaisuilla edukseen 30–28. Ratkaisevassa viidennessä erässä Lempolla oli ottelupallokin, mutta kokenut Juju selvitti sen ja nappasi ääritärkeän vierasvoiton, eräluvuilla 17–15.

– Vieraspelissä virhekontrolli oli Jujulla parempi. He puolustivat molemmissa otteluissa hyvin ja heidän kapteeninsa Nea Hämäläinen (pisteet 23 + 21) oli tosi kova luu, Jani Huurne tuumasi.

 

Jani Huurneeseen on pitkälti henkilöitynyt Lempon naisten nousu ja kehitys hienoksi ykkössarjajoukkueeksi. Huurne on kauden päättyttyä päättänyt vetää henkeä ja jättäytyy taustajoukkoihin, tulevan kauden päävalmentajana tulee toimimaan Tuomas Alatalo. Ensi kauden joukkueen rakennus, taustatiimin kartoitus ja muu perustyö käynnistyy varsin pian.

Tämä kausi oli selvää eteenpäin menoa monessakin mielessä. Urheilullisesti tavoite pudotuspeleistä täyttyi, joukkue oli tasainen ja sporttinen. Lempossa pelasi kauden aikana puolen tusinaa lempääläisen juniorityön kasvattia, joten vahvaa tyttöjuniorityötä tekevällä Lempolla on oma laadukas edustusjoukkueensa jatkossakin.

– Tämän vuoden joukkueessa oli esimerkiksi useampi vuonna 2005 syntyneitä lupauksia, eikä muukaan sakki ole iällä pilatu, näkymät jatkoa ajatellen ovat hyvät. Toivottavasti mahdollisimman moni jatkaa pelaamistaan Lempossa, kuluivat Jani Huurneen loppuajatukset.