Lempo-Volley ryösti arvokkaan voiton Oulusta – Ykkössarjan mestaruus ratkeaa tulevana viikonloppuna Hakkarissa

Lempo kävi ryöstämässä arvokaan voiton Oulusta ykkössarjan finaalisarjan avauksessa. Kuva: Antti Raunio

Lempäälän Lempo-Volley nappasi avausvoiton lentopallon miesten ykkössarjan finaalisarjassa, kun se kävi ryöväämässä Oulussa arvokkaan voiton vastustajastaan Oulun Kiskosta. Liki 800-päinen oululaisyleisö sai todistaa lempääläisten voitontanssia, joka sinetöityi lukemin 3–1 (22–25, 25–14, 25–22, 25–23). Eritoten neljännen erän nousu isosta tappioasemasta oli luja näyttö Lempon henkisestä kapasiteetista.

– Tasainen peli, joka lopulta kääntyi meille. Molemmilla oli aika paljon vaikeita hetkiä ja virhemäärä oli suuri. Muuten olen hyvin tyytyväinen peliin, mutta hyökkäyspelissä ei päästy ihan parhaimpaan, sanaili päävalmentaja Tuomas Alatalo tyynenä.

Lempon parhaana palkittu libero Jyri Niemi on varma, että seuraavassa finaalissa nähdään parempi Lempo kuin valtavassa Oulu-hallissa.

– Tosi hyvät fiilikset. Ei päästy ihan parhaimpaan peliimme, mutta oli tosi tärkeä voitto. Halli oli upea puite, mutta haastava pelata. Kiintopisteitä ei juuri ollut, mutta etenkin aloitusten nostopelimme onnistui erinomaisesti, Niemi puolestaan pohti.

Avauserää Lempo johti parhaimmillaan tilanteissa 12–7 ja vielä 18–14, mutta sinnikäs Kisko tuli tähtipelaajansa Otso Hakalan voimin takaa rinnalle ja ohi. Erän loppuun osui lempolaisille iso määrä hyökkäysvirheitä. Toinen erä mentiin täysin lempääläiskomennossa, mutta kolmas ja eritoten neljäs erä olivat tasaiset ja sisälsivät tukun pitkiä palloralleja. Neljättä erää Lempo oli pahimmillaan häviöllä lukemin 20–14.

Tuomas Alatalo teki pelissä erittäin onnistuneita vaihtoja, kun hän pyöritti yleispelaajapalettiaan sekä käytti kimmoisaa Ville Tukea torjuntavaihdossa sekä syöttöekspertti Jani Liskiä syöttäjänä.

Silloin tällöin nappaa vaihdot kiinni onnistuneesti. Penkiltä tulleet pelaajat tekivät tosi isoja pisteitä, Villen Tuen torjunnat, Jani Liskin syötöt ja yleispelaajien vaihdosta tuoma virta olivat tärkeitä juttuja, Alatalo kiitteli.

Ykkössarjan finaalit pelataan kahdesta voitosta ja seuraava kamppailu käydään huhtikuun ensimmäisenä päivänä Hakkarissa. Jos Kisko sen pelin voittaa, pelataan kolmas ottelu heti perään sunnuntaina 2. huhtikuuta Hakkarissa.

– Kaikki vaan ensi lauantaina hallille Lempäälässä. Oulussa oli upea tunnelma, tehdään samanlainen Hakkariin. Nyt on mahdollisuus toteuttaa lempääläinen lentisunelma eli ykkössarjan mestaruus, se vaatii Lempolta parempaa pelaamista kuin Oulussa, Kiskolla ei ole hävittävää, he haastavat meidät varmasti tosi väkevästi, lähettää Jyri Niemi terveiset lempääläiselle urheiluyleisölle.