Lempo-Volleyn A-tytöt juhlivat Suomen mestaruutta – viime vuoden pronssi kirkastui sinnikkään taistelun saatteeksi kullaksi

Kulta on meidän, iloitsevat Lempo-Volleyn A-tytöt. Kuva: Enna Huurne
Kokenut päävalmentaja Jani Huurne sai 17 vuotta kestäneelle valmennusuralleen kultaisen kruunun. Kuva: Enna Huurne
Tessa Franckella (numero 12) ja Saara Rajalalla on hauskaa, kun piste on laitettu Lempon sarakkeeseen. Iloon yhtyvät valkopaitainen Inka Sairiala ja Neea-Maria Joki. Kuva: Enna Huurne

Varalan vanha, mutta erinomaisen toimiva ja tunnelmallinen palloilusali suorastaan kiehui, kun sunnuntai-iltapäivällä kaksi pirkanmaalaista lentopalloseuraa eli Oriveden Ponnistus ja Lempo-Volley Lempäälästä mittelivät A-tyttöjen Suomen mestaruuden ratkaisseessa finaalissa.

Erittäin vaiherikkaiden hetkien jälkeen voitonflamencoa askelsivat lempääläiset. Ennakkosuosikki OrPo kukistui finaalissa erin 2–1 (22–25, 25–21, 15–5).

Nyt on hieno, mutta jollain tapaa myös haikea ja ihan hieman jopa surullinen tunnetila päällä. 17 vuoden valmennusrypistys on nyt tässä kohtaa ohi. Kun valmennusreppua pakkasin palkintojenjaon jälkeen, alkoi ison miehen kyynelkanavat vuotaa, fiilisteli Lempo päävalmentaja Jani Huurne.

 

Huurne ilmoitti kevättalvella, että hän päättää pitkän valmennusrupeaman tähän kevääseen. Ainakin välivuosi on siis Huurneelle luvassa, mutta pitkä ja ansiokas työ sai mahtavimman palkinnon, mitä kokenut 50-vuotias valmentaja osasi edes ajatella.

Tämä finaaliturnaus oli Lempolta nousujohteinen, paransimme peliämme koko ajan ja joukkue hitsautui loistavasti yhteen näiden kahden päivän aikana, analysoi Huurne.

Kahdeksan Suomen parasta joukkuetta selviytyi finaaliin, jonka järjesti Lempo Varalan Urheiluopistolla. Lempäälään toki seura olisi halunnut huipennuksen tuoda, mutta salivuorojen päällekkäisvaraukset sen estivät. Alkusarjassa Lempo aloitti takkuillen ja voitti Vaasan Kiiston vaivoin 2–1. Hämeenlinnan Lentopallokerho kukistui 2–0 ja avauspäivän lopuksi Rovaniemen Arctic Volley 2–1.

Jos Kiisto-ottelun avauserän jälkeen joku olisi sanonut, että viikonloppu päättyy voitontanssiin, en olisi ajatusta ostanut, siksi hankala startti turnaukseen saatiin.

 

Sunnuntain välierässäkin helsinkiläinen Puma-Volley piti Lempoa ahtaalla ja vei avauserän nimiinsä. Toiseen erään Lempon ryhtiliike löytyi ja päätöserässä lempääläiset olivat kivenkovia lukemin 15–11 ja etenivät finaaliin.

Orivettä vastaan Lempoa taisi jännittää alussa, kun pelaajat sähelsivät kymmenkunta omaa syöttöään virheiksi ja OrPo sai puolilahjaksi avauserän nimiinsä. Toiseen erään Lempottarien syöttöpeli tiivistyi. Ratkaiseva kolmas erä oli jo suorastaan Lempon rallattelua kohti kultamitaleita.

Välierässä Puma pelasi hyvin ja finaalissakin OrPon liigapelaajat olivat odotetun kovia. Mutta meidän joukkue oli koostumus hyvistä ja voitonnälkäisistä tyypeistä.

 

Lempoa vahvisti LP Kangasalan trio Neea-Maria Joki, Iida Pöllänen ja Inka Sairiala. He olivat totta kai liigarutiinillaan joukkueen sielu, mutta loistavia venymisiä nähtiin myös muilta Lempottarilta. Saara Rajala oli etenkin finaalissa keskipelaajana erinomainen, Veera Vuorentausta onnistui finaalin kolmannessa erässä erinomaisesti iskuissaan ja passari Emilia Kangassalo paransi otteitaan, mitä pidemmälle turnaus eteni.

Lempottarille koitti nopea arki koulupäivineen ynnä muine askareineen heti maanantaiaamuna, joten kultajuhlat siirtyvät myöhemmälle keväälle.

Itselläni odottaa aikainen herääminen ja työreissu Kuopioon. Täällä Varalassa on vielä pitkä ilta paikkojen siivoamisessa, joten juhlien hetki on sitten tuonnempana, tiivisti mestarivalmentaja Jani Huurne.

Jo mainittujen ohella Lempossa finaaliviikonloppuna pelasivat: Rita Jokinen, Liisa Lahtinen, Veera Hussa, Sofia Ikonen, Tiia Tapio, Tessa Francke, Linnea Malinen ja Annika Saari. Kauden aikana joukkueessa pelasivat myös Maija Lahtinen, Reeta Jokinen, Niina Mattila, Silja Joutsenvirta, Eevi Silpo, Enna Huurne ja Venla Rajala. Huurneen ohella joukkueen taustoihin kuuluivat Jyri Niemi, Päivi Francke, Viivi Huurne ja Minja Lindell. Turnauspäällikkönä toimi Jukka Rajala.