Puutarha ja lähiruoka -teema ilmestyy ja kertoo muun muassa, miten perustaa kukkaniitty kotipihalle ja millaisia vaihtoehtoja aidanrakentajalla on

Kuva: Katariina Rannaste

Miten muutat kesäisin kuivuudesta laikkuisen nurmikontapaisen pörriäisten paratiisiksi? Vinkkejä kukkaniityn perustamiseen kotipihaan antaa urbaaniin lähivihreään työnkin puolesta perehtynyt kukkaniittyfani. Lisäksi kerromme perhosten rakastamista kasveista.

Jos sinuakin harmittaa kaupan ruukkuyrttien nuupahtaminen kotioloissa lähes saman tien, nyt saat neuvot, joilla ne voi saada kasvamaan kotona uuttakin satoa.

Tieliikenteen melua pihalla on mahdollista ainakin vaimentaa kotipihassa sopivilla aidoilla, ja aidan meluntorjuntaominaisuuksia voi parantaakin. Myös kasvillisuuden avulla melua voi torjua. Tähän asiaan on omat määräyksensä, joista kannattaa ottaa ensin selvää, ennen kuin alkaa meluaitaa pystyttää.

Pitääkö kotimaisia tomaatteja saada ympäri vuoden, saattaa moni miettiä, etenkin jos talvitomaattien hinta on moninkertainen ulkomailta lennätettyihin verrattuna? Otimme selvää myös Suomessa pimeän ja kylmän keskellä kasvatettujen tomaattien vastuullisuudesta erityisesti energiankäytön näkökulmasta.

Selvitimme myös, mikä on todellinen kotimaisen ruuan tilanne Suomessa.

3. toukokuuta ilmestyy Puutarha ja lähiruoka -teema, jonka avulla pääset jo fiilistelemään alkavaa kasvukautta ja kenties keksimään omalle pihalle tai parvekkeelle uudenlaista vihreää kasvamaan. Se on lähiruokaa, jos mikä.