Pirkanmaan Keskusta: uuden ratalinjauksen suunnittelu on lopetettava

Suomi-rata Oy ei ole  tehnyt päätöstä, toteutetaanko kokonaan uusi ratalinjaus Helsingin ja Tampereen välille vai parannetaanko nykyistä päärataa.

Uusien ratalinjavaihtoehtojen varjo on ollut jo pitkään alkutuottajien, yrittäjien, maanomistajien, kuntien, kuntalaisten ja kulttuurimaisemien päällä täysin turhaan. Jotta yrittäjät uskaltaisivat investoida, kunnat kaavoittaa ja kuntalaiset rakentaa, päätös turhista suunnitelmista luopumisesta tulee tehdä pikaisesti.

Tammikuussa 2023 valtionvarainministeriön ja liikenne- ja viestintäministeriön julkaiseman selvityksen pohjalta uusi ratalinjaus olisi paitsi kohtuuttoman kallis myös ympäristövaikutuksiltaan negatiivinen.

Valtion tulee Suomi-rata Oy:n suurimpana osakkaana (51 prosenttia) tehdä päätös, että uuden ratalinjauksen suunnittelu- ja selvitystyöt on lopetettava ja rahat suunnataan pääradan kehittämiseen ja parantamiseen.

 

Keskustan Pirkanmaan piiri