Lyhyet radat auttavat harrastuksen alkuun

Narvan frisbeegolfrata koulun takana seurailee metsässä kiertävää pururataa. Kuva: Seppo Kummala

Lempäälän ja Vesilahden A1-frisbeegolfratojen lisäksi paikkakunnilla on runsaasti lyhyempiä, varsin mukavia harjoitteluratoja. Vesilahdessa näitä ratoja on kaksi, Lempäälässä kolme ja neljäs, kuusiväyläinen rata avataan kesäkuussa Kelhon koululle. Kelhon radan tietoja ei vielä löydy frisbeegolfradat.fi -sivustolta, eikä kirjoittaja ole käynyt heittämässä sitä, kuten muut radat.

Nämä lyhyemmät harjoitusradat jatkavat pääasiassa A1-ratojen metsäratalinjaa. Ainoa puistorata on Tutkatalon kahdeksanväyläinen, joka ympäristöltään soveltuukin mainiosti vasta-alkajien ja perheen nuorempien harjoitusradaksi. Aivan pienimpiä ei radalle voi yksin päästää, sillä osa väylistä ovat aivan Ruotasjärven rannassa. Tutkatalon opastetaulu on vielä kuusiväyläinen, netistä kannattaa tarkistaa kahden lisätyn väylän sijainti. Aivan ilkivallatta Tutkatalon ratakaan ei ole säästynyt.

Myös Vesilahden Koskenkylässä sijaitsevalla 9-väyläisellä sekaradalla on myös jokunen puistorata. Heti ykköstiin viereinen ruohokenttä soveltuu myös heittoharjoitteluun, kuten Tutkatalon laaja nurmikenttäkin. Avoimilla nurmikentillä treenaaminen auttaa oikean heittotekniikan löytämiseen ja kertoo heittäjälle myös uuden kiekon linjat. Ilman tällaista kokeilumahdollisuutta kiekkojen lentoradat jäävät oivaltamatta ja hyödyntämättä.

Mäyriän 12-väyläinen on mukava heittorata, joka tarjoaa haastetta kokeneemmallekin. Myös Mäyriässä heittoharjoitteluun voi hyödyntää viereistä urheilukenttää, mikäli se on vapaana.

Pienille lapsille perheystävällisimmät lajin aloituspaikat ovat eittämättä kouluradat. Narvan kuusiväyläinen noudattelee pururadan kiertoa, jonne melko vähäisin töin voisi lisätä ainakin kolme koria. Lastusten koulun miljöö houkuttelee vaikka koko perheen retkelle kesäkahvilan anteja nauttimaan. Samalla lyhytväyläisiin, koulua kiertäviin koreihin on hyvä ottaa tuntumaa hienoon lajiin. Kelhon koulun radasta eittämättä tulee vastaava elämyskeidas.

Aina ei tarvitse lähteä edes kiertämään rataa. Matonpesijöille vinkiksi, Lempäälän Koivukärjen leikkipuiston ja matonpesupaikan vierellä on myös jokunen mukava heittokori harjoiteltavaksi.

 

Mäyriä Disc Golf Park, 12-väyläinen C1-metsärata. Vanha rantatie 105, Mäyriä, Lempäälä.

Vesilahti Disc Golf Park, 9-väyläinen metsä-/puistorata C1-luokituksella. Harjulantie, Vesilahti, Koskenkylä.

Tutkatalon frisbeegolfrata, 8-väyläinen puistorata C1. Linnajärventie 79, Lempäälä, Kulju.

Narvan frisbeegolfrata, 6-väyläinen D2. Kestintie 2, Vesilahti, Narva.

Lastusten koulun frisbeegolfrata, 6-väyläinen puistomainen D2. Lastustentie 517, Lempäälä.

Lastusten koulun frisbeegolfrata sopii hyvin perheen pienimmille lajiin tutustumiseen. Kuva: Seppo Kummala