Lempäälän Savontien varrella paloi vanha lato ja puoli hehtaaria metsää

Lempäälässä Savontiellä paloi keskiviikkoiltana vanha lato, josta tuli levisi myös ympäröivään metsään. Pelastuslaitos sai hälytyksen metsäpalosta kello 18.15, ja palopaikalla sammutustöihin osallistui ainakin 8 pelastuslaitoksen yksikköä.

Metsää paloi noin puolen hehtaarin verran, ja vanha lato tuhoutui palossa täysin. Palosta levisi runsaasti savua, ja jälkisammutusta jatkettiin usean tunnin ajan. Syttymissyy ei toistaiseksi ole tiedossa.

– Harvoin tällaiset rakennukset itsekseen syttyvät palamaan, kommentoi päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Kuokkanen muistuttaa, että Pirkanmaalla ja lähes koko Suomessa on voimassa metsäpalovaroitus, ja avotulta ei tule tehdä varoituksen voimassa ollessa. Hänen mukaansa ennusteet näyttävät siltä, että tilanne tulee pahenemaan helteiden ja kuivuuden jatkuessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?