Melontaa, lintubongausta, koripalloa ja räppiä – ”Lisää tällaista!”, totesivat opiskelijat Virta-kampuksen kesätapahtumasta

 

Viljami Annala ja Otto Räisänen uskaltautuivat kokeilemaan melontaa Ahtialanjärvellä. Kuva: Juulia Jaakola

Lempäälän lukion ja Tredun yhteisellä Virta-kampuksella vietettiin juhannusviikon alkua kesäisissä ja tapahtumantäyteisissä tunnelmissa. Kampuksella järjestettiin ensimmäistä kertaa nuorten kesätapahtuma, joka oli suunnattu koulun omille opiskelijoille. Myös tulevan syksyn uudet opiskelijat olivat tervetulleita tutustumaan tulevaan opinahjoonsa ja nauttimaan iltapäivän ohjelmasta. Tarkoituksena oli luoda yhteisöllisyyttä opiskelijoiden välille.

Kampukselle oli järjestetty paljon monipuolista ohjelmaa koulun henkilökunnan, oppilashuollon ja etsivän nuorisotyön voimin. Sisätiloissa löytyi muun muassa etsivän nuorisotyön järjestämät arpajaiset ja onnenpyörä, sekä mahdollisuus pingiksen pelailuun. Ulkona pääsi kisailemaan vapaaheitoissa koripallokentällä, melomaan Ahtialanjärvellä sekä harrastamaan lintubongausta lintutornilla. Dj soitti musiikkia läpi iltapäivän, ja nälkäisimmät osallistujat saivat ostaa siipiä Soosipoikien ruokavaunusta. Päivän ehdottomasti odotetuin hetki monelle oli kuitenkin rap-artisti Blacflacon esiintyminen.

Santeri Keto ja Ville Härkönen aikoivat melomisen lisäksi osallistua koriskisaan ja pyöräyttää onnenpyörää ennen illan keikkaa. Kuva: Juulia Jaakola

Lukion ensimmäisen vuoden päättäneet Santeri Keto ja Ville Härkönen uskaltautuivat ensimmäisten joukossa kokeilemaan melontaa. Kaksikko teki lenkin pienen saaren ympäri, ja se riitti tällä kertaa melontareissun pituudeksi. Lukion vararehtori Taina Salonen piti rannalla huolen, että melojat pääsevät sujuvasti veneeseen eikä järvellä ajauduta liian lähelle lintujen pesimäpaikkoja.

– Kyllähän tässä hiki tuli, pojat kommentoivat suoritustaan helteisessä säässä.

Keto ja Härkönen päättivät osallistua kesätapahtumaan, kun kesätöiden lomassa oli sopivasti vapaata. Myös räppäri Blacflacon keikkaa he odottivat kovasti.

Loppukesän suunnitelmat ovat heille selkeät: kesätöitä ja mahdollisimman paljon uimista kavereiden kanssa.

Vanessa Rinne ja Nikolas Pirttisalo kisailivat lintubongauksessa kampuksen lintutornilla. Biologian opettaja Merja Kuisma seurasi mukana, mitä lajeja nuoriso bongaa. Kuva: Juulia Jaakola
 Näistä lajeista neljä bongaamalla sai biologian opettajalta yllätyspalkinnon.  Kuva: Juulia Jaakola

– Hyvä Virta-kampus, lisää tällaista!, kommentoivat yhteen ääneen Venla Komu, Camilla Nyberg ja Emilia Hyötylä.

Kaverukset ovat opiskelleet Tredussa ja lukiossa vuoden verran, ja ovat iloisia siitä, että kerrankin kampuksella tapahtuu. He olivat hieman yllättyneitä ettei tulijoita ollut vielä kovin sankoin joukoin paikalla. Luultavasti kävijäpiikki osuu kuitenkin lähemmäs Blacflacon keikkaa, sillä artisti kiinnostaa nuoria.

Kolmikon kesä kuluu töiden, reissaamisen ja ihan vain nautiskelun parissa.

– On tärkeää muistaa nauttia kesästä, ja pitää kivaa, he summaavat.

Venla Komu, Camilla Nyberg ja Emilia Hyötylä olivat innoissaan siitä, että kampuksella tapahtuu. Kuva: Juulia Jaakola
Siivet ja muut herkut maistuivat kesätapahtuman nuorille. Kuva: Juulia Jaakola