Ota reippaasti kantaa, kirjoita tiiviisti!

Pistikö ärsyttämään, saitko hyvän idean tai hämmästyitkö näkemääsi? Julkaisemme lukijoidemme mielipidekirjoituksia ja valokuvia sekä verkkopalvelussamme että paperilehdessä. Sana on vapaa, mutta jokunen ohje on paikallaan, että saisimme mielipiteet mahdollisimman laajasti esille.

Kirjoita lyhyesti, kerro suoraan asiasi. Usein kirjoitukset jäävät julkaisematta tilapulan vuoksi, sillä pitkiä vuodatuksia ei monta lehteen mahdu. Kirjoituksen enimmäismitta on 3 000 merkkiä välilyönteineen, joka vastaa jo pitkähköä kolumnia. Sellaisia ei mahdu useampia yhteen lehteen. Lyhyet, tiiviit tekstit pääsevät helpommin julki.

Laita tekstisi mukaan nimesi ja yhteystietosi, vaikka kirjoittaisit nimimerkillä. Kirjoittajan tiedot täytyy olla toimituksen tiedossa. Suosittelemme avoimuuden vuoksi omalla nimellä kirjoittamista. Halutessasi keskustella mielipidekirjoittamisesta, ota rohkeasti yhteyttä niin pohditaan asiaa.

Kysythän kuvissa esiintyviltä henkilöiltä suostumuksen kuvan julkaisuun.

Kirjoituksissa voit ottaa kantaa railakkaastikin, mutta muistathan käytössäännöt. Toimitus valitsee julkaistavat tekstit ja kuvat. Mikäli tekstisi ei heti pääse läpi, usein se johtuu tiloista, yhteen julkaisuun mahtuu vain rajallinen määrä kirjoituksia. Pistä reippaasti tarjolle.

 

Seppo Kummala

päätoimittaja

050 512 0097

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?