Vesilahtelaiselle Anniina Kolulle menestystä kouluratsastuksen SM-kisoissa

Anniina Kolu hevosensa Ghanan kanssa CHI Pärnu-kisoissa kesäkuussa. Kuva: Kylli Tedre-Gavrilov

Vesilahtelainen ratsastaja Anniina Kolu, 18, on saavuttanut SM-hopeaa junioreiden kouluratsastuskilpailussa. Kisat järjestettiin elokuun 11.–13. päivä Nurmaalla. Hopea on Kolun ensimmäinen SM-tasolla saavutettu mitali.

Kuluva ratsastuskausi on mennyt Kolun mukaan muutenkin hyvin, sillä hän on päässyt ensimmäistä kertaa edustamaan Suomea kansainvälisiin kisoihin. Kolu on kisannut kesän aikana hevosensa Ghanan, tutummin Kassun, kanssa kouluratsastuksen Euroopan mestaruuskisoissa sekä Pohjoismaiden kisoissa. Kolu on innoissaan maajoukkuepaikastaan, koska hän on treenannut kouluratsastusta jo useita vuosia. Nyt kovan työn tulokset alkavat näkyä.

Kolun perheellä on Tottijärvellä oma talli, joten hän on pienestä pitäen ratsastanut ja ollut hevosten kanssa tekemisissä. Tavoitteellisesti hän on treenannut kuitenkin vasta vuodesta 2019 lähtien. Kolu edustaa Vesilahden seudun ratsastajia ja häntä valmentaa Anu Korppoo. Lisäksi hollantilainen Anne-Fleur Eggengoor vetää Kolulle videovalmennuksia joko Whatsapp-sovelluksen välityksellä tai Pivo-videolaitteen avulla. Ratsastamassa Kolu käy lähes päivittäin, ja varsinainen vapaapäivä on kerran viikossa niin hänelle itselleen kuin hevoselle.

Kassu tuli Kolulle noin vuosi sitten, ja ratsukon yhteistyö on ollut siitä lähtien saumatonta. Kolu kuvailee Kassua yritteliääksi ja seuralliseksi hevoseksi, jonka kanssa on ihana treenata. Perustyöskentelyssä riittää kuitenkin vielä kehitettävää, vaikka Kassu osaakin jo paljon asioita. Suunnitteilla on myös toisen kisahevosen hankinta Kassun rinnalle.

Kolun tavoitteena on, että hän pääsisi edustamaan Suomea kansainvälisissä kisoissa myös tulevina vuosina eri ikäkausiluokissa. Kilpailemista hän haluaisi jatkaa niin pitkälle kuin vain mahdollista.

– Tämä on sellainen harrastus, jota ei tarvitse lopettaa, vaan ratsastusta voi jatkaa koko loppuelämän.

SM-mitalisti sai hopeaa kaulaansa Nurmaan kouluratsastuskisoissa elokuussa. Kuva: Mari Kolu