Taajamasprintti kiersi Vesilahden taajamaa

Vesilahtelainen Vianna Silvan loppusuoralla. Kuva: Arto Laamanen

Tarpian Suunta järjesti Hämeen Kompassi-cupin neljännen osakilpailun Vesilahdessa tiistai-iltana 29. elokuuta. Tarjolla oli nopeaa taajamasprinttiä Vesilahden keskustassa Yhtenäiskoululta torille ulottuneella alueella.

Kompassi-tapahtumat ovat 14-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten matalan kynnyksen suunnistustapahtumia, jotka tarjoavat mukavia mahdollisuuksia suunnistaa erilaisissa maastoissa, kisailla ja saada kavereita. Olennaista on helpot radat, jotta myös vähemmän kilpailleet uskaltautuvat mukaan kisaan.
– Osallistujien vaihteleva taitotaso asetti omat haasteensa ratamestarille. Nuorimmille halusin tarjota hyvät, mutta riittävän helpot sprinttiradat. 12- ja 14-vuotiaille tavoitteenani oli laatia radat, jotka haastaisivat taitavimmatkin nuoret. Kilpailijoiden kommenttien perusteella molemmat tavoitteet toteutuivat. Nuorimpien kilpailijoiden vauhti kuitenkin vähän yllätti, ja ratojen ohjeajat alittuivat selvästi, kommentoi osakilpailun vesilahtelainen ratamestari Teppo Salmia.

Vesilahtelainen Vilma Kemppainen maalissa neljänneksi nopeimmalla ajalla sarjassa D10. Kuva: Arto Laamanen

Vesilahdessa on ennenkin ollut suunnistuskilpailuja, mutta nyt järjestettiin ensimmäinen sprinttisuunnistuskilpailu. Maanantaina Pirkanmaan päällä oli laaja sadealue, mutta tiistaiksi sää poutaantui ja Kompassi-cupin osakilpailu päästiin viemään läpi aurinkoisessa syyssäässä. Kilpailuun oli ilmoittautunut 120 kisailijaa ja lisäksi avoimiin sarjoihin ilmoittautui vielä jokunen suunnistaja paikan päällä, joten Vesilahden kirkonkylän raitilla oli vilskettä normaalia enemmän.

Tarpian suunnan nuorista parhaiten kisassa sijoittuivat Vianna Silvan (D8RR) ja Atte Laamanen (H10), jotka olivat sarjoissaan kolmanneksi nopeimmat. Kärjen tuntumassa olivat myös Vilma Kemppainen (4. D10) ja Eino Saarinen (5. H10RR).

Tulokset ovat kokonaisuudessaan Tarpian Suunnan nettisivulla.

 

Tekstiä muutettu, korjattu kahteen kuvaan oikea kuvaaja.

Lempääläisen Atte Laamasen vauhti riitti nopealla radalla kolmanneksi. Kuva Teppo Salmia

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?