Kylmäaseman pihaan valunut öljy levisi auton renkaissa pitkin tietä Marjamäessä

Tielle levinnyttä öljyä imeytettiin imeystyskankain ja imeytysturpeella. Lukijan kuva

Isohko lammikko todennäköisesti hydrauliikkaöljyä valui maahan maanantaina iltapäivällä Realparkinkadun viereisellä kylmäasemalla, Lidliä vastapäätä. Öljylammikko levisi ohikulkeneiden autojen renkaissa pitkin Realparkinkatua melko laajalle. Pelastuslaitoksen yksiköt joutuivat puhdistustöihin levinneen öljyn talteenottamiseksi. Hälytys pelastuslaitokselle tuli kello 15.08.

– Öljyä oli valunut maahan suurehko lammikko, mutta sen alkuperää emme toistaiseksi tiedä. Se on mahdollisesti hydrauliikkaöljyä, joka on valunut jostain autosta tai työkoneesta, mutta lähde on toistaiseksi tuntematon, päivystävä palomestari Juha Seppälä kertoi.

Tietä ei suljettu puhdistustöiden ajaksi, vaan liikenne ohjattiin puhdistustöitä tekevien hälytysneuvojen ohi. Tiettävästi öljyvahinko ei ole aiheuttanut muuta vaaraa kuin ympäristön likaantumisen. Palomestari muistuttaa, että erityisesti kaksipyöräisille öljyn liukastuttama asfaltti voi aiheuttaa kaatumisvaaran.

Puhdistustyöt jatkuivat pitkän ajan hidastaen jonkin verran liikennettä.

Öljy oli valunut kylmäaseman tontille, josta se oli levinnyt pitkin tietä auton renkaiden mukana. Lukijan kuva