Kommentti: Seurapomojen haaveena on jono lippuluukulla

Lempääläisseurojen eittämättä laadukkainta ja korkeinta sarjatasoa edustavat tälläkin talvikaudella Lempäälän Kisan jääkiekon Suomi-sarjajoukkue sekä Lempo-Volleyn miesten ja naisten lentopallon ykkössarjajoukkueet. Unohtamatta tokikaan Ideaparkin Bläk Boksissa kotimajaansa pitävää salibandyseura Tampereen Classicia.

Jääkiekon yhden kotiottelut kulut ovat pyöreästi tuhat euroa. Lentopallossa salikulu on pienempi, joten kotipelin kustannukset liikkuvat noin 400 euron hujakoilla. Kuluja ovat jäähalli- ja salivuokrien ohella, tuomarimaksut sekä lipunmyynnin- ja muun taustahenkilökunnan pienet palkkiot. Jääkiekossa lisäksi pitää olla paikalla palkattu järjestyshenkilökaarti.

Kun sekä lätkässä että lentiksessä lipunhinta on sopuisa kymmenen euroa, pitää jäähallin lippuluukun kautta kulkea pyöräesti sata ja lentiksen noin 40 aikuislipun lunastanutta katsojaa, jotta edes nollatulokseen päästään.

Jääkiekon ja lentopallon seurapomot tiedottavat, että kotiotteluiden tuotto arvioidaan vuosibudjeteissa noin 20 prosentin suuruiseksi. Lipputulot plus kahviotulot ovat osa, jonka soisi olla budjeteissa isompikin.

Lentopallossa Lempon miehet saivat viime keväänä ykkössarjan finaaleihin ja liigakarsintoihin mukavia katsojamääriä, finaalissa jopa nelisensataa. Moisen määrän tuomilla tuloilla paikkaa menobudjettia kummasti.

Märkä päiväuni seurapomoilla onkin, että Hakkarin jäähallin ja Hakkarin liikuntahallin liepeillä olisi pelipäivinä tungosta ja lippuluukulla jopa jonoja.

Pallo on teillä lempääläiset penkkiurheilijat!