Pankki etsii lahjoituskohteita yhdistyksistä, järjestöistä ja seuroista

OP Tampereen Hyvä työ -lahjoituskampanjassa on jaossa rahaa 40 000 euroa. Kun mukaan lasketaan vuoden alussa tehty lahjoitus vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoimintaan, on OP Tampere lahjoittanut tämän vuoden aikana yhteensä 90 000 euroa paikallisille kolmannen sektorin toimijoille.

Hyvä työ -lahjoituksella OP Tampere tukee toimialueensa yhdistyksiä, järjestöjä ja seuroja, jotka pyyteettömällä toiminnallaan tukevat ja ilahduttavat pirkanmaalaista elämää ja arkea. Hyvä työ -lahjoitusta voi hakea mikä tahansa pankin toimialueella toimiva yhdistys, järjestö, seura tai muu kolmannen sektorin toimija.

– Hyvä työ -lahjoitukset ovat yhteiskuntavastuullisen työmme keskiössä, ja ovat olleet sitä jo yli 15 vuoden ajan. Yhteisöllisyys, vertaistuki ja auttamisenhalu tarvitsevat aina euroja ja toivomme, että saamme myös tänä syksynä monipuolisesti hakemuksia eripuolilta toimialuettamme, kertoo OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen tiedotteessa.

Hyvä työ -lahjoitushaku järjestetään aina vuosittain ja viime syksynä lahjoituksia jaettiin yhteensä 20 000 eurolla aina mielenterveystyöstä pelastuskoiratoimintaan asti – tänä syksynä lahjoituksia on jaossa kaksinkertainen määrä.

– Perustehtävämme on edistää omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia, joten meille on selvää, että liiketoimintamme erinomaisen tuloksen tulee näkyä myös tekemässämme vastuullisuustyössä. Näin olemmekin tuplanneet Hyvä työ -lahjoitussumman tälle vuodelle, kertoo Vilpponen.

Hyvä työ -lahjoituksen hakulomake löytyy OP Tampereen verkkosivuilta op.fi/tampere/hyvatyo. Lahjoitushaku on avoinna 15.10. Lahjoitusta voivat hakea pankin toimialueella, eli Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Hämeenkyrössä, Karkussa, Pirkkalassa, Lempäälässä, Vesilahdessa ja Akaan Viialassa, toimivat yleishyödylliset yhdistykset, järjestöt, seurat ja muut kolmannen sektorin toimijat.

Lahjoituksen saajat päätetään marraskuussa ja valinnat perustuvat OP Tampereen vastuullisuusohjelmaan, arvoihin ja Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn tuloksiin. Kyselyssä omistaja-asiakkaat saavat äänestää tulevaisuuden vastuullisuusteoista ja se on avoinna 29. lokakuuta saakka. Lahjoituskohteiden valintaan osallistuvat myös OP Tampereen hallinto, omistaja-asiakkaista koostuva edustajisto sekä aktiivisista henkilö- ja yritysasiakkaista koostuva asiakasfoorumi.