Maanteillä siirrytään talviajan nopeusrajoituksiin torstaina – Peurakolarin riski on suuri loka-marraskuussa

Alennetut talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset tulevat käyttöön pääasiassa torstaina. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus

Maanteillä siirrytään tällä viikolla alennettuihin nopeusrajoituksiin. Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Pirkanmaalla pääasiassa torstaina 26. lokakuuta. Merkit on vaihdettu perjantaihin mennessä.

Alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään sekä hirvieläinten että pimeyden ja liukkaiden kelien aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä. Myös mahdollisten onnettomuuksien seuraukset ovat alemmilla nopeuksilla lievemmät.

Moottoriteillä korkein sallittu nopeus talvikaudella on 100 km/h ja valtaosalla muita maanteitä 80 km/h. Moottoriteiden ohella sellaisilla tieosuuksilla, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella, voi talvikauden nopeusrajoitus olla 100 km/h.

Lisäksi sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h nopeusrajoitusta.

Ely-keskus muistuttaa huomioimaan Pirkanmaan vahvan valkohäntäpeurakannan.

– Valkohäntäpeurat vaihtavat ravintopaikkaa useita kertoja päivässä ja liikehdintä on vilkasta erityisesti työmatkaliikenteen aikaan aamu- ja iltahämärässä. Tämä näkyy myös onnettomuustilastoissa. Loka-marraskuussa tapahtuu keskimäärin kolmannes koko vuoden valkohäntäpeuraonnettomuuksista, Ely-keskus toteaa tiedotteessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?