Työtaistelu katkaisee Nysse-liikenteen vuorokaudeksi torstaina – kunta ei järjestä korvaavia koulukyytejä

Lakko pysäyttää Nysse-liikenteen myös Vesilahdessa ja Lempäälässä torstaina. Kuva: LVS-arkisto.

Alun perin Tampereen Ratikkaa ja Tampereen kaupunkiliikenteen (TKL) bussilinjoja koskenut poliittinen lakko laajenee koskemaan myös yksityisiä liikennöitsijöitä. Lakon laajeneminen tarkoittaa sitä, että ratikkaliikenteen lisäksi koko Nysse-alueen bussiliikenne on pysähtymässä torstaina 23. marraskuuta.

Lakko vaikuttaa Nysse-liikenteessä torstaista 23. marraskuuta alkaen kello 02 ja päättyen perjantaina 24. marraskuuta kello 01:59. Torstaina ennen kello 2:ta lähtevät vuorot ajetaan vielä päätepysäkilleen. Perjantaina liikennöinti käynnistyy kello 03:45.

– Suosittelemme asiakkaita varautumaan suuriin häiriöihin liikenteessä. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia kimppakyytejä ja etätyön tekemistä, kehottaa Nysse tiedotteessaan.

Perutut bussi- ja ratikkavuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, jonne ne pyritään viemään keskiviikkoon kello 16 mennessä. Tämän jälkeen reittioppaaseen lisätään ajettavia vuoroja sitä mukaa, kun liikennöitsijät näkevät töihin tulevien kuljettajien määrän. Reittioppaan tietoja päivitetään siis jatkuvasti vielä lakkopäivänäkin. Matkustajan kannattaa tarkistaa oman lähtönsä tiedot juuri ennen lähtöä.

Reittioppaan lisäksi perutut vuorot näkyvät myös Nyssen poikkeustilanteet-sivulla ja poikkeusinfossa X-viestipalvelussa. Mahdollisista kausilippujen hyvityskäytännöistä tiedotetaan Nyssen verkkosivuilla tilanteen päättymisen jälkeen.

Lempäälän kunta ei järjestä korvaavia kuljetuksia lakon aikana vaan kuljetukset jäävät huoltajan vastuulle. Kunta toivoo tässä yhteistyötä sekä ymmärrystä arkea hankaloittavana asiana.

– Käytännössä lakko tulee vaikuttamaan Sääksjärven, Kuljun ja Hakkarin kouluihin Nysse linjoilla kulkevien sekä Kanavan kouluun Valkeakosken suunnalta kulkevien oppilaiden kulkemisiin, kunta kertoo tiedotteessaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?