Lempo-Volley rutiinivoittoon Helsingissä

Simo Puttonen oli Lempo-Volleyn ykkösmies Helsingissä. Kuva: Kari Kautto.

Lempo-Volleyn miehillä oli alla kaksi vierastappiota kauden aiemmista kahdesta vieraspelistä, kun bussinnokka kääntyi valtatie kolmosta pitkin kohti Helsinkiä. Sarjatulokas Puma-Volley isännöi Lempoa hulppeassa Pasilan urheilutalossa. Lempon rutiinitaso riitti selkeään 3– 0 (25–16, 25–21, 25–17) -voittoon.

Meillä pysyi peli paremmin koossa tänään kuin vastustajalla. Se oli voiton taustalla. Ekassa erässä peli oli kontrollissa, mutta toisessa tehtiin enemmän omia virheitä. Kolmannessa saatiin virhesuma sitten pois, ottelun parhaana lempolaisena palkittu joukkueen kapteeni Simo Puttonen keri ottelun annin yhteen.

Lentopallolla ei pääkapunkiseudulla ole urheilutarjonnassa isoa roolia, ainakaan yleisön kiinnostuksesta päätellen. Puma ilmoitti yleisömääräksi 59 silmäparia, totuus läsnäolleista lienee ollut puolet ilmoitetusta.

Lempääläiset hoitivat oman tekemisensä kunniakkaasti. Hakkurin roolissa pelasi Jani Liski, joka hoiti tonttinsa hienosti kooten kentän korkeimman pistesaldon 14 pinnaa.

Miesten ykkössarjassa on tällä kaudella vain kahdeksan joukkuetta. Sarja jakaantuu tammikuussa kahtia, ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Lempolla on sarjakakkosena hyvä ote ylemmän jatkosarjan paikasta, mutta kuusi joukkuetta on varsin pienillä eroilla, joten Lemponkin pitää jatkaa pinnojen keruuta loppuvuoden tiiviissä peliruljanssissa. Ylemmän jatkosarjan joukkkueet pääsevät kaikki kevään pudotuspeleihin ja alemmasta pääsee kaksi parasta. Ylemmän jatkosarjan voittaja ja kakkonen saavat automaattisesti paikan välieriin.