LeKin kotimatka Savonlinnasta piteni tappion myötä

Olli Mustonen torjui Savonlinnassa 29 kertaa ja hänen taakseen meni kiekko kolmesti. Kuva: Jarno Hietanen

Lempäälästä Hakkarin jäähallilta Savonlinnan jäähallin pihaan on suurinpiirtein 375 kilometriä suuntaansa. Lempääläisittäin menomatka Savonlinnaan pelaamaan Suomi-sarjan ottelua Savonlinnan Pallokerhoa vastaan sujui nopeasti ja rattoisasti. Mutta paluumatkalle tuli henkisesti ajatellen pituutta lisää.

Kotimatka tuntui aika pitkältä, myönsi Lempäälän Kisan päävalmentaja Mikko Sulonenkin, kun hänen suojattinsa olivat hävinneet Savossa ottelun maalein 2–5.

SaPKo oli pelissä hallitsevampi osapuoli.

Kotijoukkue hallitsi toisen ja kolmannen erän kiekkoa, emmekä päässeet tarpeeksi maalipaikoille, vahvisti Sulonen kotitiimin kovuuden.

Avauserässä Ville Pelttari tasoitti pelin ja kolmannessa erässä kapteeni Jesse Hurme kavensi tilanteeksi 2–3, mutta eväitä pisteille pääsyyn ei tällä kertaa LeKillä ollut.

Energiaa ja taisteluilmettä toki lempääläisistä löytyi, eikä ottelu ratkennut kuin vasta aivan lopussa SaPKon tehdessä kaksi maalia LeKin tyhjään verkkoon.

– Hyökkääjistä Niklas Saha ja Tuomas Tiitinen toivat liikkeellään hyvää virtaa. Pakeista Riku Väkiparta oli alakerran päällikkö tuttuun tyyliinsä, nosti Sulonen muutaman lempääläisonnistujan esiin.

LeKin maalissa Olli Mustonen antoi mahdollisuuden voittoon hoitamalla oman tonttinsa hyvin.

LeKillä on ennen joulutaukoa vielä kaksi peliä jäljellä, kun se matkustaa ensiksi Nokialle Pyryn kotiluolaan ja lauantaina 16. joulukuuta Kotkaan Titaanien vieraaksi.

Meidän tulee kyetä enemmän pelaamaan kiekolla, joten sitä hierotaan tulevan viikon treeneissä, teesitti Mikko Sulonen.