Lempo-Volleyn molemmat edustusjoukkueet joulutauolle sarjaykkösinä – miehet saavat Suomen cupin puolivälierän Akaata vastaan Hakkariin tammikuussa

Tuomas Alatalon kädenjälki on jykevää, hänen valmentamansa Lempo-joukkueet keikkuvat sekä naisissa että miehissä sarjan ykkösinä. Kuva: Kari Kautto

 

Daniel Heinonen on ollut Lempon miesjoukkueen yksi merkittävimmistä palasista syyskaudella. Kuva: Huurne Visuals
Karoliina Viitaniemi on Lempon naisjoukkueen pisteykkönen syyskierroksella. Kuva: Huurne Visuals

Kun katsoo lentopallon Suomen toiseksi korkeimman sarjan eli ykkössarjan sarjataulukoita niin miehissä kuin naisissakin, on sarjan ykkösenä sama seura: Lempo-Volley Lempäälästä.

–  Kyllä molemmille sakeille voi antaa kouluarvosana-asteikolla ysin. Vaikka takaiskujakin ja monenmoista on syyspuoleen sattunut, on iso kuva ilman muuta kiitettävä, sanoo Tuomas Alatalo, joka otti molempien joukkueiden päävalmentajuuden hoteisiinsa täksi kaudeksi.

Yhden miehen show ei joukkueiden vetäminen todellakaan ole; sekä miehissä että naisissa on Lempolla koossa hyvä tiimi valmennuksessa. Apuvalmentajat ovat hoitaneet hommat kiitettävästi Alatalon poissaollessa päällekkäisyyden sattuessa. Esimerkiksi menneen viikonlopun naisten tuplavoitot Nurmon Jymyn Akatemiasta luotsasi kaksikko Maria Laine–Viivi Huurne ja miehissä Kuortane-voittoon Lempon koutsasi duo Kari Nieminen–Marko Laakso.

–  Lempon vahvuus on sekä taustaväen että pelaajiston laajuus ja laadukkuus. Homma pelittää molempien sakkien taustahommissa loistavasti. Pelaajamateriaalit ovat isot ja laadukkaat, kiittää Alatalo

Naisjoukkueen vuoden viimeisimmät pelit olivat molemmat Nurmoa vastaan. Lauantaina vieraskentällä Lempo otti puhtaan 3–0-voiton ja Hakkarissa päivää myöhemmin Lempon voittonumerot olivat 3–1. Hakkarissa Nurmolla oli useampi liigavahvistus mukanaan.

–  Naisissa rosteri on supertasainen. Hakkuri Karoliina Viitaniemi on tuonut kokemusta ja kanttia kovista peleistä. Passariduon Riikka Vuorentausta ja Annastiina Tarkkanen ovat molemmat ykkössarjan eliittipassareita. Mukana joukkueessa on useita on lupaavia juniori-ikäisiä nuoria, kuten keskipelaajat Saara Hyrkkö ja Saara Rajala sekä yleispelaajat Niina Mattila ja Veera Vuyorentausta. A-ikäinen Tessa Francke sai jo liigakokemustakin LP Kangasalan avauskuusikosta, hehkuttaa Alatalo lupaavaa naissakkia.

Suomen cupin puolivälieräpaikka meni Salon Viestin Akatemialle, sen pistekeskiarvo oli hitusen Lempoa parempi.

Lempon miehet voittivat tiukan otatuksen jälkeen Kuortaneen nuorisomaajoukkueen erin 3–2 vieraissa. Pälkäneen Lukko kaatui niin ikään vieraissa, suoraan 3–0 varsin nahkean peliesityksen jälkeen.

Miesten viime kevään mestarisakki hajosi koko lailla totaalisesti, mutta uusiutunut joukkue muovaantuu peli peliltä paremmaksi. Miehissäkin on tosi tasainen rosteri, kaikki ovat saaneet syksyn aikana vastuuta ja kantaneet sitä oivallisesti, kiittää Alatalo miesten joukkuetta.

Lempon miehillä on joulutauolla sarjakärkenä selkeästi sarjan paras pistekeskiarvo ja sillä se lunasti paikkansa Suomen cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Vastaansa Lempo saa naapurikaupungin ylpeyden Akaa-Volleyn. Peli otellaan Hakkarissa tammikusssa, päivämäärä on vielä avoin. Voittaja pelistä etenee ”final fouriin” eli lentiksen suurtapahtumaan Turkuun helmikuun alussa.