Visattarilla huikea syyskausi lentopallon kakkossarjassa

Tiia Suoniemi oli Visattarien tehopelaaja syyskaudella. Kuva: Visan fb-sivut

Lentopallon kakkossarjojen alkusarjat saatiin syksyn aikana pelattua ja tammikuussa alkavat ylemmät ja alemmat jatkosarjat. Paikallisista joukkueista jokainen kolmesta pelasi mainion syyskauden ja klaarasi tiensä kevätkaudeksi ylempäään jatkosarjaan.

Naisissa Vesilahden Visa pelasi täydellisen syksyn, kahdeksasta ottelusta Visattaret kokosivat kahdeksan voittoa. Ainoat pistemenetyksensä Visa koki paikallisvastustaja Lempo-Volleyn kakkostiimille, molemmat keskinäiset ottelut päättyivt lukemiin 3–2 Visan eduksi.

Visan pisteillä mitattuna tehokkaimmat pelinaiset olivat Tiia Suoniemi ja Sanna Peltomäki, jotka saldosivat suurin piirtein 13 pistettä/ottelu. Nuorten C-ikäisten pelaajien Elsa Tokeen ja Ella Paloniemen otteet kertovat hyvästä kehityksestä.

Samassa sarjassa Visan kanssa ollut Lempo/2 napsi 14 pistettä ja oli alkulohkon kolmas. Ykkössarjakokemustakin omaava Iida Ylimäki oli pisteiden valossa Lempon tehokkain. Joukkue koostui lähes kokonaan juniori-ikäisistä pelaajista, joista kuultaneen lentopallokentillä jatkossa lisää.

Miehissä Lempo-Volleyn kakkosjoukkue koostui kokeneista konkareista tyyliin Anssi ja Ossi Vesanen sekä juniorikaartista tyyliin Lauri Lahtinen, Kaapo Korkola, Teemu Nyström ja Kendron Tuur. Alkusarja oli erinomaisen tasokas ja hyvätasoisia pelejä syksyyn mahtui useita, muun muassa lohkokärki Aitolahden Riento kärsi ainoan tappionsa juuri Lempolle. Sarjakakakkonen Valkeakosken Isku-Veikot havittelee tulevina vuosina nousua ykkössarjaan. Lempo/2:sen ja Isku-Veikkojen kamppailut olivat hienoja ja kiihkeätunnelmaisia, jotka päättyivät molempien kotivoittoihin. Lempo oli alkusarjassaan kolmas tasapistein Isku-Veikkojen kanssa.

Lempon pisteykkönen oli puulaakisarjoista kakkossarjaan löytynyt Niko Syri. Atte Korkola pelasi useammalla pelipaikalla onnistuen hyvin. Ykkössarjan farmipelaajista Niko Montonen oli reservijoukkueen mukana useimmin ja teki pelaamissaan otteluissa vakuuttavaa jälkeä.