LeKi avasi uuden vuoden voitolla – peruspakki Riku Väkiparrasta sukeutunut hyvä pisteidentekijä

LeKin jämäkkä pakki Riku Väkiparta teki maalin ja antoi yhden syötön voittopelissä Raahea vastaan. Kuva: Jarno Hietanen.

Lempäälän Kisa takkusi kaksi erää vilkkaasti luistelleen vierailijansa Raahe-Kiekon kanssa jääkiekon Suomi-sarjan kotiottelussa loppiaisena. Päätöserään lähdettäessä lukemat olivat vielä 2–2, mutta väkevällä kolmannella erällään LeKi tyrmäsi sarjajumbona majailevan vieraansa loppulukemilla 6–2. Yksi ottelun lekiläishahmoista oli väkivahva puolustaja Riku Väkiparta.

– Saatiin hyvä startti uudelle vuodelle ja pitkän pelitauon jälkeen. Vastustaja piti kovaa vauhtia, pari erää oli tasaista. Onneksi päätöserässä saatiin maalihanat auki, turisi joukkueen ikänestori 31-vuotias Väkiparta.

Riku Väkiparta on pelaajistossa harvoja, joka edusti LeKiä Mestis-aikana. LeKissä Väkiparta pelasi ensimmäistä kertaa jo kaudella 2016 – 17 ja jatkoi viimeiselle Mestis-kaudelle eli 2019–20 asti. Paluu Lempäälään tapahtui kesällä 2022.

Lempäälässä on aina ollut hyvä pelata, joukkueissa on ollut aina hyvä meininki. Tänä vuonna tuntuu, että joukkueen sisäinen fiilis ja pöhinä on jos mahdollista vieläkin parempi. Vietämme pelaajien kanssa aikaa jääkiekkotapahtumien ulkopuolellakin paljon.

Väkiparta on perusrooliltaan niin sanottu puolustava puolustaja, etenkin oman maalin edustalla hän on liki ohittamaton. Voimaa kaksinkamppailuihin löytyy, Väkiparran punttisalituloksista liikkuu hurjia tarinoita. Tällä kaudella myös hyökkäyspään tehot ovat olleet pakille mainiot, jopa loistavat. Tehosaldo näyttää 15 otteluun peräti neljää maalia ja 12 syöttöä. Voiko sinua siis tituleerata pistehaiksi?

No, ei nyt sentään. Kaverit syöttävät niin hyvin, että joskus osuu, Väkiparta kommentoi naurahduksen säestämänä.

Raahea vastaan hän kokosi saldon maali ja syöttö.

Saman saldon kuin Väkiparta kokosivat LeKistä Valtteri Kekarainen, Tuukka Hietamäki ja Ville Pelttari. Kapteeni Jesse Hurmeelle merkittiin kaksi syöttöä. LeKin maalissa torjuntavuorossa ollut Olli Mustonen piti torjunnoillaan Raahen pahimmat rynnistykset aisoissa.

LeKi pelaa seuraavaksi kolme ottelua vieraissa, Hakkariin saapuu 21. tammikuuta Savonlinnan Pallokerho.