Lempo-Volley alkusarjan kakkoseksi – Oulun Kisko oli kotonaan kivikova

Veeti Kosonen pelasi Oulussa mainion ottelun. Kuva: Kari Kautto

Miesten lentopallon ykkössarjan alkusarja on saatu pelattua. Neljä parasta matkaa ylempään jatkosarjaan ja sinne yltäneet joukkueet ovat sijoitusjärjestyksessä: Oulun Kisko, Lempo-Volley, East-Volley Savonlinna ja Kuortaneen Murikat.

Jatkosarja pelataan kaksinkertaisena, johon Lempo saa evääkseen kaksi lähtöpistettä. Jatkosarjan kaksi parasta pääsevät suoraan kevään pudotuspeleihin välierävaiheeseen. Sijoille 3–4 sijoittuneet ja alemman jatkosarjan kaksi parasta pääsevät puolivälieriin.

Lempo-Volleyn kakkossija varmistui, kun viimeisessä alkusarjan ottelussa pisin vierasreissu Ouluun tuotti selkeän 0–3 (23–25, 16–25, 21–25) -tappion. Hitusen vajaamiehistöinen Lempo taisteli, minkä pystyi, mutta yli 500 katsojan kannustama Kisko oli tähtipelaajnsa Otso Hakalan johdolla tällä kertaa liian kova vastus.

– Kaksi erää oli tiukkaa, niissä Kisko oli loppuhetkillä vahva. Kisko puolusti hyvin ja Hakalan käsi oli kuumana, raportoi Lempo-Volleyn peliä johtanut Kari Nieminen.

Otso Hakala teki peräti 21 pistettä, kun pelin toiseksi paras pistemies eli Kiskon Leevi Alajärvi pääsi yhdeksään pisteeseen. Lempo-Volleyn pisteet jakautuivat erittäin tasaisesti. Tuomas Sillanpää ja Eetu Ahonen merkkauttivat kahdeksan pistemerkintää.

Lempo-Volley kokosi alkusarjassa 14 ottelusta 30 pistettä yhdeksästä voitosta. Nollille Lempo jäi vain Oulussa. Joukkue kierrätti uusiutunutta kokoonpanoaan reippaasti syyspuolella, rosterin kaikki pelaajat saivat kohtuullisesti peliaikaa.

– Lempon miesten tavoite ja maali ovat parin kuukauden päässä. Joukkueen peli on parantunut, mutta yhteenhitsautumiseen ja peliotteiden tasaisuuteen on vielä tehtävä treenisalilla työtä, tiivisti päävalmentaja Tuomas Alatalo alkusarjan.