”Vastustajalla oli hitunen tahtoa enemmän”, antoi Lempo-Volleyn Adelia Launonen tunnustuksen Puma-Volleylle tiukan kärkipelin jälkeen

Roosa Päykkönen on nostanut pallon kohti passaria Puma-ottelussa. Adelia Launonen ja libero Anna Kaisa Kerminen varmistavat. Kuva: Antti Raunio

Tuokiokuva naisten lentopallon ykkössarjan kärkipelin Lempo-Volley vastaan helsinkiläinen Puma-Volley neljännen erän ratkaisuhetkiltä. Lempo oli erissä tappiolla 1–2 ja neljännessä erässä ollut pahimmillaan jo kuuden pisteen takaa-ajoasemassa. Loistava nousu vei Lempon 23–21-johtoon ja läsnä ollut yleisö uumoili jo viidettä erää. Erän viimeisissä palloissa Lempo-Volley teki kovia iskusuorituksia sentteri Saara Rajalan ja laituri Adelia Launosen toimesta, mutta sinnikäs Puma puolusti ja ryömi sekä juoksi pallon takarajan takaa peliin ja jatkotilanteista Eevi Lehmus murjoi iskunsa lempovolleylaisten kenttään.

Kun loppuvihellys päätti pelin, olivat lempovolleylaisten ilmeet epäuskoiset ja pumalaisten täynnä riemua. Loistotasoisen kamppailun kaikki pisteet matkasivat Kehäkolmosen taakse lukemin 1–3 (25–27, 24–26, 25–18, 23–25). Kuten pikkupisteet kertovat, eristä kolme oli äärimmäisen tasaisia.

– Vastustajalla oli hitusen tahtoa enemmän erien lopussa, vastasi Lempo-Volleyn hyvässä vireessä ollut Adelia Launonen kysymykseen, miksi kaikki tasaiset erät kääntyivät vierailijoiden eduksi.

Niin ikään oivallisen ottelun pelannut passari Annastiina Tarkkanen manasi Lempo-Volleyn otteiden heilahtelua.

– Peli oli kokonaisuutena hyvä ja tasokas, mutta oma pelimme heilahteli liikaa. Hyviä hetkiä oli paljon, mutta heikkoja myös oli liikaa.

Hakkuri Karoliina Viitaniemi kokosi 15 pistettä, mutta hänelläkin iskupeli hiukan heilahteli. Launoselle merkittiin 13 pistettä ja vaihdosta kentälle tulleelle keskipelaaja Saara Tyrkölle 10. Pumasta Eevi Lehmus oli pelin pistekuningatar 22 tehomerkinnällään.

Sarjataulukossa pääkaupunkilaisseurat Tapanilan Erä ja Puma ovat kaksoisjohdossa. Lempo-Volley majailee kolmantena, mutta kolme ottelua vähemmän pelanneet Salo ja Raisio kärkkyvät vain kahden pisteen päässä. Kahdeksan parasta joukkuetta pääsee pudotuspeleihin. Lempo-Volleyn ero sijaan yhdeksän on tässä vaiheessa turvallisen oloinen 12 pistettä.

– Sarjatauolla hioimme hyökkäyspeliä, se toimi ajoittain oikeinkin raikkaasti Pumaa vastaan. Harjoittelu ja peliotteiden jumppaus treenisalilla jatkuu, tiivisti valmentaja Tuomas Alatalo ajatuksensa Puma-pelin jälkeen.