Vuorokauden hiihtotapahtuma tulee taas

Lempäälän yksi suosituimmista ja odotetuimmista kuntoliikuntatapahtumista eli vuorokauden hiihtoviesti järjestetään 19.–20. tammikuuta Hakkarissa, mikäli pakkasherra ei paukuta asteita liian koviksi. Järjestäjätaho Lempäälän Kisan Kuntoilu odottaa tapahtumaan noin 20 joukkuetta ja alle 20 asteen pakkaslukemia.

– Ennustukset lupaavat loppuviikkoon etenkin öiksi kovaa pakkasta. Teemme päätöksen tapahtuman siirrosta torstaina. Varapäivät ovat helmikuun 2. ja 3. , tiedottaa LeKiKu:sta Mari Lemmetti ja kehottaa tapahtumaan mukaantulevia seuraamaan seuran netti- tai somesivuja.

Vuosi sitten mukana oli hiukan alle 2o joukkuetta ja noin 400 hiihtäjää. Tänä vuonna olosuhteet ovat suosineet hiihtäjiä jo marraskuusta alkaen, joten viime vuoden lukuihin toivotaan lisäystä.

– Hakkarin baanat ovat olleet jo parisen kuukautta loistokunnossa eli ihmiset ovat ehtineet hiihtää. Viestitapahtuma pidetään perinteiseen tapaan siniseltä kopilta startaten vajaan 2,5 kilometrin lenkkiä kiertäen. Viesti ei ole kilpailu, vaan jokainen sivakoi, kuten aina ennenkin, ihan omaa vauhtiaan, sanoo Mari Lemmetti.