LeKi kyni Haukat sulistaan ja kukisti Savonlinnan pässipaidat murskalukemin

Juuso Papinsaari kuvasi voittoa ketsuppipullon avautumisena. Kuva: Jarno Hietanen

Lempäälän Kisan jääkiekon Suomi-sarjajoukkueen peliesitykset alkavat olla hyvässä jiirissä. Menneen viikonlopun peleistä oli saaliina kaksi voittoa ja paikka sarjakakkosena on vahvasti lempääläisten näpeissä.

LeKi matkasi perjantaina 19. tammikuuta jälleen Järvenpäähän Haukkojen vieraaksi. Kuten viikkoa aiemmin, oli LeKi tyly vieras ja vei voiton lukemilla 5–2 (4–1, 0–1, 1–0). Yhden huilipäivän jälkeen LeKi mellasti kotikaukalossa pässilogoista Savonlinnan Pallokerhoa vastaan ja antoikin savolaisille isän kädestä lukemilla 7 –1 (1–0, 1–1, 5–0). Varsinkin kolmas erä oli todellista LeKi-limutusta koko 20 minuutin ajan.

– Kaksi erää oli Savonlinna-pelissä tosi tasaista, mutta kun kolmannen erän alkuun saatiin onnistumisia, vastustajalla vähän selkäranka katkesi ja ketsuppipullo aukesi meille, tuumi LeKin pelaajista Juuso Papinsaari, joka edustaa LeKin joukkueessa pitkän linjan lempääläistä kiekko-osaamista. Papinsaaren ura LeKin edustusmiehistössä alkoi jo Mestis-aikana kaudella 2018–19.

Järvenpäässä peli oli fyysistä ja LeKi joutui kuluttamaan jäähypenkkiäkin varsin paljon.

Kovaa sai Järvenpäässä pelata. Alivoimat hoidimme tyylillä, joten siitä plussat, tuumi Papinsaari.

Järvenpäässä LeKi-sankari numero yksi oli työteliäs laitahyökkääjä Niklas Saha, joka teki kypärätempun eli kolme osumaa. Saha pelaa Lempäälässä neljättä kauttaan ja käynnissä on selkeästi loimaalaisjuurisen ja Tapparan juniorimyllyn läpikäyneen pelaajan paras sesonki. Tähän mennessä tehosaldo näyttää 12 tehopistettä, vaikka hänen roolinsa on olla enemmänkin alempien ketjujen työmyyrä.

Lempäälässä LeKin kuumin pelamies oli Tuukka Hietamäki, joka on äitynyt joulun jälkeen hurjaan vireeseen. SaPKoa Hietamäki kuritti peräti neljällä maalilla. Kokonaissaldo hänellä on 28 tehomerkintää, millä Hietamäki kipuaa koko sarjan pistepörssissä sijalle seitsemän. LeKin sisäisessä pörssissä Hietamäki on ykkösenä ja seuraavina Ville Pelttari (26), Jere Koskinen (25), Jesse Hurme (23) ja Aku Kinnari (23). Juuso Papinsaaren teholukemat 21 ottelussa ovat viisi maalia ja kahdeksan syöttöä.

– LeKissä mennään neljällä tasaisella sylinterillä. Joka kentällisessä löytyy ratkaisuvoimaa. Pelaajistomme on laaja ja laadukas.

Oma pelaaminen on tuntunut hyvältä, nykykentällisen kanssa synkkaa yhteispeli mukavasti. Tehojakin on tullut kohtuullisesti, vaikka totta kai enemmän niitä toivosi tulevan. Fiilis on kaiken kaikkiaan joukkueessa tosi hyvä, askelmerkit on kaudessa kohdillaan, tiivisti Juuso Papinsaari.