Lempo-Volleyn viikonloppu oli pelkkää hymyä – Tuplavoitto tukevoitti lempääläisjoukkueen asemaa sarjan kärkikaksikossa

Verkko venyy, kun Lempon menneen viikonlopun yksi tehopelaajista Adelia Launonen iskee. Iskua varmistamassa valkopaitainen libero Senni Virtanen ja keskipelaaja Saara Tyrkkö. Kuva: Antti Raunio

Lempo-Volleyn naisjoukkue on löytänyt pelilleen oikeat jengat lentopallon ykkössarjassa. Sinnikäs puolustaminen ja järkevä hyökkääminen tuotti täydet kuusi pistettä, kun Kuortaneella paikallinen valmennuskeskuksen joukkue joutui tunnustamaan Lempon paremmakseen erin 1–3 (23–25, 22–25, 25–16, 25–25). Vuorokautta myöhemmin Hakkarissa LP Vampulan Akatemiajoukkue kolmine liigavahvistuksineen joutui Lempon myllyyn lopputuloksella 3–0 (28–26, 25–23, 25–13).

Kuusi pistettä nosti Lempottaret sarjakakkoseksi.

– Molemmissa otteluissa olimme erien lopuilla kovia ja rohkeita. Pelaajat uskalsivat tehdä kovia suorituksia, siinä on tapahtunut selvää henkistä kasvua, kiitti päävalmentaja Tuomas Alatalo suojattiensa mentaalipuolen lujuutta.

Lempon kokoonpano alkaa kevään lähestyessä löytää peruspilareita. Tasaisesta rosterista toisen yleispelaajan paikan on tammikuun peleissä vallannut Adelia Launonen, joka pelasi viikonlopun kaikki erät kooten Kuortaneella 17 ja Lempäälässä 15 pistettä. Toisen keskipelaajan paikan on lunastamassa urheilullinen Saara Tyrkkö, joka napakoilla patereillaan aloitti Vampula-ottelussa Lempon karkumatkan kolmannessa erässä.

– Paikkoja aiemmissakin erissä oli tappaa palloa, mutta silloin eivät iskut jääneet kenttään. Mielestäni pelasimme Vampulaa vastaan tasaisen pelin, kakkoserässäkin nousimme tappiotilanteesta. Koko viikonloppu oli meiltä hyvää lentopallloa, tuumi Ylöjärvellä asuva ja VaLePassa kakkossarjaa pelaava Tyrkkö. Lempossa hän pelaa nuoren pelaajan kaksoiseduksella, sillä ikää suurlupaksella on vasta 16 vuotta.

Saara Tyrkkö oli vahvassa vireessä Lempon napatessa tuplavoiton ykkössarjassa. Kuva: Huurne Visuals

Passarin ja liberon tonteille Lempolla on asettaa kaksi tasavahvaa pelaajaa. Kuortaneella passasi Annastiina Tarkkanen ja Lempäälässä Riikka Vuorentausta, molemmat arvosanalla kiitettävä. Liberointi jakautui Anna Kaisa Kermisen ja Senni Virtasen kesken. Virtanen ihastutti lempääläisyleisöä etenkin hienoilla puolustuksillaan.

– Jotenkin itselläni avauserä oli haastava. Kun sai pelijuonesta kiinni, oli pelaaminen mukavaa. Kolmas erä Vanpula-pelissä oli meiltä jo tosi loistavaa tekemistä, arvioi Virtanen.

Hakkurin tontilla Karoliina Viitaniemi pelaa tasaisesti. Usein pitkän pallorallit saavat loppunsa korkealta ja kovalla kädellä iskevän Viitaniemen toimesta. Viikonlopun yhteissaldo oli mukavat 12 + 18 pistettä. Koko sarjan pistetaulukossa Viitaniemi on toisena.

Lempon pelaajistosta 18-vuotias Tessa Francke edustaa loppukauden liigajoukkue LP Kangasalaa. Farmiemo Kangasala on ajautunut loukkaantumisongelmiin ja jo pidemmän aikaa Kangasalan liigajoukkueen mukana treenannut ja muutamassa ottelussa peliaikaakin saanut Francke jatkaa liigan puolella kevään 2024 loppuun.

– Tessan liigasiirto on hieno juttu, hän pääsee urallaan stepin eteenpäin. Siirto on myös todiste, että Lemposta on tie liigaan. Yleispelaajia on Lempon rosterissa Tessan siirronkin jälkeen neljä tasaista ja laadukasta vaihtoehtoa, kommentoi Lempon joukkueenjohtaja Jukka Rajala.

Lempo matkaa 28. tammikuuta Raisioon, jossa se kohtaa sarjan kärkeen kuuluvan Raision Urheilijoiden vieraaksi.