Vain lähiliikenteen junat kulkevat tiistaina – varatut kaukoliikenteen junaliput korvataan

Kaukoliikenteen junat eivät kulje tiistaina. Kuva: Seppo Kummala

Turvallisuussyistä VR:n peruu kaukoliikenteen junavuorot tiistaina 13.2. ratavaurioiden vuoksi. Ratavauriot huomattiin maanantaina 12. helmikuuta ja niitä paikannetaan parhaillaan yhdessä Väyläviraston kanssa. Lempäälästä Tampereen ja Akaan suuntaan lähijunaliikenne kulkee normaalisti.

Maanantaina 12.2. havaittiin sekä VR:n että muiden omistamien junakalustojen pyörissä ratavaurion aiheuttamia lovia. Rataverkon ja VR:n kaluston tarkistus aloitettiin välittömästi, mutta maanantain lakkopäivä on merkittävästi hidastanut tilanteen selvittämistä. Turvallisuussyistä joudumme perumaan kaukojunaliikenteen tiistailta, jotta voimme varmistua kaluston ja radan kunnosta. HSL:n ja VR:n Lähiliikenteen vuorot ajetaan normaalisti, tavaraliikenne pystyy kulkemaan alemmilla nopeuksilla.

– Pahoittelemme tästä kaukoliikenteen vuorojen peruutuksista matkustajille aiheutuvaa haittaa – tämä päätös on tehty turvallisuussyistä. Teemme taukoamatta töitä yhdessä Väyläviraston kanssa, jotta vika saadaan paikannettua ja liikenne turvallisesti käyntiin mahdollisimman pikaisesti”, sanoo Piia Tyynilä, kaukoliikennejohtaja tiedotteessa.

– Väylävirasto on suunnitellut tulevalle yölle kattavasti radan tarkastuksia, jotta turvallinen liikenne saadaan varmistettua. Junakalustossa havaittujen vikojen johdosta Väylävirasto on lisännyt tarkastuksia, jotta vauriokohdat paikannetaan mahdollisimman nopeasti”, sanoo ratojen kunnossapito-osaston johtaja Jukka P. Valjakka tiedotteessa.

VR tiedottaa liikenteen palautumisesta mahdollisimman pian tiistain 13.2. aikana.

Kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua. Jos asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa rahat automaattisesti takaisin ko. ajalle ostetuista junalipuista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?