Vassinjoen varteen kosteikko

Vesilahden kunta osallistuu Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksen (KVVY) vesienhoitohankkeeseen, jossa on tavoitteena parantaa erityisesti eteläisen alueen vesistöjä, ja myöntää KVVY:lle hanketta varten 10 000 euron avustuksen.

KVVY:n ja Vajanajavesikeskuksen yhteishankkeen kokonaisbudjetti on lähes 350 000 euroa, johon haetaan 70 prosentin valtionavustusta.

 

Hankkeessa on tarkoitus suunnitella ja toteuttaa valuma-alueiden kunnostustoimia eteläisen Pirkanmaan alueella. Hankkeessa rakennetaan kosteikko Vesilahden ja Nokian rajalla sijaitsevan ja Vakkalanselkään laskevan Vassinjoen varteen. Lisäksi hankkeessa tarkastellaan Alhonselkään laskevan Naarvanjoen ja Narvan alueen valuma-aluekunnostusmahdollisuuksia.

Hankkeessa tarkastellaan kahden vieraslajin, hyytelösammaleläimen ja isosorsimon esiintymistiheyttä ja annetaan kunnostuneuvontaa koko Pirkanmaan alueen paikallistoimijoille.

Vesilahden rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyi yksimielisesti KVVY:n esityksen mukaisen Vesilahden kunnan osallistumismaksun yhteensä 10 000 euroa kahdelle vuodelle 2024−25.

.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?