Siipirikkoinen Lempo koki kovia – Kuortane-tappiosta huolimatta paikka välieriin varmistui

Passari Ville Tuki ja keskipelaaja Aatu Pöllänen joutuivat muiden lempolaispelaajien tapaan taipumaan tappioon Kuortaneella. Kuva: Huurne Visuals

Heikko valmistautuminen tietää urheiluissa heikkoa tulosta. Urheilun raaka, mutta rehellinen laki piti hyvin kutinsa, kun siipirikkoinen Lempo-Volleyn miesjoukkue matkasi Kuortaneelle kovassa tikissä olevien Murikoiden vieraaksi.

Nuorten maajoukkuepelaajista koottu Murikat murjoi Lempon lukemin 3–0 (25–19, 25–22, 25–20).

– Murikat pelasi suht’ hyvän pelin, se riitti meitä vastaan tällä kertaa. Meillä oli takanamme repaleinen viikko ja kokoonpanossa oli vajausta, näki Lempon luotsi Tuomas Alatalo realistina pelin ratkaisun.

Lempolta puuttuivat kokoonpanosta sairastuneet Matti Toivola ja Daniel Heinonen. Libero Jami Törrö muljautti nilkkansa heti Murikat-pelin alussa ja vielä konkarihakkuri Anssi Vesanenkin oli poissa Lempon rosterista.

Lempon pelaajistosta liberoksi pikahälytyksellä passitettu yleispelaaja Niko Montonen hoiti ruutunsa erinomaisesti, loistaen etenkin puolustuspelaamisessa. Keskipelaaja Aatu Pöllänen piti tasonsa myös hyvin. Muilla oli pelaamisessa enemmän ailahtelua.

Kun Oulun Kisko hävisi Savonlinnassa, varmistui Lempon kakkossija ylemmässä jatkosarjassa jo ennen viimeisiä pelejä. Lempo saa sijoituksensa ansiosta paikan välieriin, jotka alkavat maaliskuun puolivälissä. Tulevana viikonloppuna lempolaiset matkustavat junalla Ouluun Kiskon vieraaksi.