Lempo-Volleyn naiset nauttivat ennätysyleisön tukemana

Valmentaja Viivi Huurne sai jutella aikalisillä leppoisia juttuja, koska Lempo oli vastustajaansa selvästi paremi. Ohjeita kuulemassa Adelia Launonen. Kuva: Huurne Visuals

Onnistunut koululaislippukampanja tuotti Lempäälä-areenaan 228-päisen yleisömäärän seuraamaan naislentopallon ykkössarjaottelua Lempo-Volley vastaan Puijo-Volley Akatemia. Upea yleisömäärä ja uuden areenan hulppeat puitteet saivat Lempottaret nauttimaan.

Lopputulos huippusyöttöjen avittamana oli 3– 0 (25–14,25–21,25–15).

– Olimme syöttöruudussa tänään tehokkaita. Vastustajan vastaanotto rakoili sekä heikon noston jälkeen he tekivät paljon virheitä. Oma pelimme pysyi tasaisempana, näki Lempon valmennuksesta vastannut Viivi Huurne pelin ratkaisun.

Viivi Huurne oli pääkäskijän roolissa, kun varsinainen pääluotsi Tuomas Alatalo oli miesten matkassa Oulussa. Paljon ei valmennuspenkin tarvinnut reagoida pelin kulkuun, siksi suvereenin tapaan Lempo peliä hallitsi.

Avauserässä tilanteessa 4– 4 Lemposta syöttämään asteli Karoliina Viitaniemi. Kun Viitaniemen syöttövuoro loppui, komeilivat tulostaululla lukemat 15–5. Iso osa Viitaniemen syötöistä oli ässiä.

– Vaikka areena on avara, ainakin omalla kohdallani syöttö puree täällä Hakkaria paremmin. Kaipa syöttöni olivat hyviä, kun niin paljon tuli onnistumisia, naureskeli peräti 21 pistettä kolmeen erään summannut hakkurin roolissa pelaava Viitaniemi.

Kolmannessa erässä samalle pelaajalle tuli miltei yhtä pitkä syöttöputki. Myös sentteri Saara Tyrkön syötöt ja myös torjunnat olivat vastustustajalle myrkkyä. Tyrkkö kokosi toiseksi kovimman pistesaldon, yhdeksän kappaletta.

Lempo otti voitollaan tiukan otteen runkosarjan kakkossijasta. Lempääläisillä on jäljellä vieraspeli Vaasassa sarjajumbo Kiistoa vastaan. Kolmen pisteen voitolla kakkossija varmistuu ja todella tärkeä kotietu säilyy pudotuspeleissä liki loppuun asti.

Mahdollista on toki vielä, että kinteerillä väijyvät Tapanilan Erä ja Raision Urheilijat nousevat ohi, jos Lempo jää Vaasassa pisteittä.

Lempon miehet matkasivat liki merkityksettömään vieraspeliin Ouluun. Panosta oli sen verran, että kolmen pinnan voitolla Lempo olisi ottanut ylemmän jatkosarjan voiton itselleen. Hyvin alkanut ottelu kaatui Lempon osalta terveysmurheisiin, sillä Daniel Heinosen vihoitellut olkapää ei pelaamista kestänyt ja Aatu Pöllänen nuljautti nilkkansa toisen erän alussa.

Loppulukemat Oulussa olivat Lempo ensiksi mainittuna 1–3 (25–17,12–25,23–25,21–25). Lempo pelaa välieräpelinsä 16.–17. maaliskuuta, ensiksi vieraissa ja sunnuntaina kotona. Kaksi voittoa edellytetään finaalipaikkaan. Jos pelit ovat tasavoiton, pelataan niin sanottu kultainen erä.