Puntalassa vilkas kesä: Leirikeskuksen käyttövuorot kesäviikonlopuille on varauskalenterissa täynnä, mutta touko-, kesä- ja elokuussa viikolla on vielä tilaa

Puntalan leirikeskuksessa yhdeksän yöpymismökkiä on asetettu laajaan kehään yhteisen pihapiirin ympärille. Puntalassa mahtuu yöpymään mökeissä 40 henkilöä. Kuva: Erkki Koivisto

 

Puntalan leirikeskuksen käyttövuorot kesäviikonlopuille on varauskalenterissa täynnä, mutta touko-, kesä- ja elokuussa viikolla on vielä tilaa.

Pyhäjärven rannalla Lempäälässä sijaitsevan Puntalan kesä alkaa Sääksjärven Demokratian Pioneerien leirillä 17.−19. toukokuuta. Kesäkauden myöhäisin myönnetty käyttövuoro tällä hetkellä on viikonloppu 20.−22. syyskuuta.

Tällä kaudella leirikeskusta ahkerimmin käyttävä Sääksjärven Demokratian Pioneerit leireilee kesän mittaan Puntalassa neljä kertaa. Sillä on viikonloppuleiri toukokuussa, kaksi elokuussa ja yksi syyskuussa.

Seuraavaksi ahkerin Puntalan käyttäjä on Sääksjärven Nuorten Demokratian Yhdistys. Se leireilee Puntalassa kolmena viikonloppuna: toukokuussa, kesäkuussa ja elokuussa. Lempäälän Jyry leireilee Puntalassa kesän mittaan kahdesti.

 

Jalkapallo oli elokuussa 2021  isossa osassa Loiskeen leiriä Puntalassa. Kuva: Aki Lahtinen

 

Lempäälän kunnalla on Puntalassa reilun viikon kestävä nuorten työleiri kauden alussa 3.−10. kesäkuuta.

Heinäkuussa pidetään eniten pitkiä leirejä.

Pioneerien Lempäälän aluejärjestö järjestää reilun viikon mittaisen leirin kesä-heinäkuun taitteessa, Lempäälän Jyry heinäkuun alussa ja Sääksjärven Loiske kuun puolivälissä.

Heinäkuun 22.−31. päivät on varattu Lempäälän elävän musiikin yhdistys Karuselli ry:lle (LEKA), joka järjestää perinteiseen tapaan kuun viimeisenä viikonloppuna punkmusiikin Puntala-rockfestivaalin Puntalassa.

Muita Puntalan leireilijöitä kesällä 2024 Höök ry, partiolippukunta Kanavan Vartijat ja Kyynärön Kiertäjät, Lempäälän Eläkeläiset ja Lempäälän vapaat veneilijät.

Yhteisöjohtaja Kati Hämäläinen-Myllymäen tekemän vuorojakoja koskevan viranhaltijapäätöksen mukaan syyskuun viimeinen viikonloppu on varattu yksityishenkilölle.

Puntalan leirikeskuksen maksulliset käyttövuorot kesäkaudelle 2024 olivat haettavana tammikuussa.