Lempo-Volleylla pikimusta sunnuntai uudella areenalla – naiset taipuivat Puijolle kultaisessa erässä, miehillä eivät paukut riittäneet Oulun Kiskon kaatamiseen

Lempon naiset kokivat karmaisevan pettymyksen puolivälierissä. Kuva: Antti Raunio
Iso kotiyleisökään ei auttanut Lempon miehiä, vaan Oulu eteni ykkösarjan finaaliin. Kuva: Antti Raunio

Sunnuntain 17. maaliskuuta vuonna 2024 jää lempäääläisen lentopallon historiaan harmin päivänä. Lempo-Volleyn molemmat ykkössarjajoukkueet pelasivat ratkaisevat pudotuspelinsä Lempäälä-areenalla. Molempien tyly kohtalo oli lähteä kesälomille.

Areenalla nähtiin ensiksi iltapäivällä pettyneitä ja kiroilevia miespelaajia, kun Oulun Kisko kävi kuittaamassa paikan finaaliin lukemin 3–1. Samoin numeroin oululaiset olivat parempia myös päivää aiemmin Oulussa, joten otteluvoitoin 2–0 Kisko lähteen hakemaan ykkösen mestaruutta Kuortaneen Murikoita vastaan.

Myöhemmin illalla areenalla oli monta itkevää nuorta naista, kun takaa-ajavana haastajana Lempäälään tullut Puijo nappasi jatkopaikan puolivälieirssä voitettuaan Lempon ensin 3–2 ja sitä seuranneen kultaisen erän selvin numeroin 25–15. Naisten pettymyksen syvyyden ymmärtää, kun Lempo oli lauantaina 16. maaliskuuta suorastaan murskannut Kuopiossa Puijon erin 3–0.

– Miehissä olimme rehellisesti sanottuna inan heikompia kuin Oulu, mutta naisten tappio kouraisee syvältä. Iso, iso pettymys, tuumi molempien tiimien päävalmentaja Tuomas Alatalo silmänurkkiaan liikutuksen tuomasta tunnemyrskystä kuivaillen. Tappiot tiesivät, että Alatalon ura Lempossa päättyi tässä kohtaa tähän, hän jää tulevaksi kaudeksi valmennushommista kokonaan pois.

Lempon miesjoukkueen kapteeni Simo Puttonen harmitteli, että joukkue ei saanut parasta potentiaaliaan välierissä esiin.

– Pettymys tämä on tietenkin, kun kauden kokonaisuutta miettii. Ei saatu lopulta materiaaliin nähden ulosmitattua sitä kaikkea, mitä meillä oli ja mitä näytettiin kauden parhaissa peleissä. Treeneissä olisi olisi pitänyt pystynä parempaan ja saada sieltä kautta taso peleissä ylöspäin, arvioi kokenut Puttonen.

Lempon ykkönen Oulua vastaan oli hakkuri Tuomas Sillanpää, etenkin Oulussa hän oli liki pitelemätön.

Naisten puolella kotikentällään romahtanut Puijo oli kuin uudelleen syntynyt tullessaan Lempäälään. Kaksi ensimmäistä erää Puijo hallitsi ottelutapahtumia liki mielin määrin, eivätkä Lempon naiset voineet kuin kummastella, kun mikään lyönti ei uponnut vastustajan kenttään. Kolmannessa erässä Veera Vuorentausta sytytti joukkueen ja neloserässä Adeliina Launonen oli loistovireessä. Pelin kliimaksi koettiin viidennessä erässä, jota Lempo johti jo ratkaisevan oloisesti 13–9.

Puijon kapteeni Silja Kosonen löysi ratkaisevalla hetkellä hurjan syöttöjengan ja savolaiset nappasivat kuuden pisteen putken erän loppuun. Kultainen erä oli alusta alkaen Puijon hallinnassa.

– Puijo pelasi kuin hurmiossa ottelun alun ja kultaisen erän. He puolustivat ihan huikeasti, tuntui kuin mikään yrityksemme ei jäänyt heidän kenttäänsä, analysoi Alatalo vastustajaa arvostaen naisten pelin pääpointin.